Major Kirsten Hansen forfremmet til herligheden // Jan 21, 2015

Major Kirsten Hansen blev kaldt hjem til Gud natten til den 17. januar 2015. Begravelsen finder sted lørdag den 24. januar klokken 11.00 fra Skanderup Sognekirke, Kirkebyen 5, 6640 Lunderskov.


Major Kirsten Hansen blev født den 6. december 1936 i Frederikshavn, og hun begyndte at komme i Frelsens Hær i en ung alder sammen med sin far og mor og søskende. Da hendes far en dag talte med en ung mand på gaden i Frederikshavn og inviterede ham til et møde i korpset, havde han ingen anelse om, hvilke konsekvenser og hvilken betydning den indbydelse ville få - og især for hans datter og for Frelsens Hær i Danmark. Den unge mand - Henry - blev forelsket i Kirsten, og han blev Kirstens livs kærlighed og sammen fulgte de en indre tilskyndelse, som førte til at de i de følgende år gjorde et uvurderligt arbejde i flere byer i Danmark som officerer i Frelsens Hær.

Arbejdet som ledere begyndte, før de kom på officersskolen på Grundtvigsvej i København i 1963, da de allerede havde haft ansvar for Aarhus 2. korps. På skolen skabte de Frelsens Hærs historie. Indtil da havde alle kadetter været ugifte, men Kirsten og Henry ankom som ægtepar med tre børn.  Det skabte en udfordring til ’systemet’, da officersskolen ikke var indrettet med plads til ægtepar med børn. Løsningen blev, at pigerne boede på ”Reden” - Hærens børnehjem ved Frederiksværk - og Niels-Christian boede på Catherine Booth koloniens børnehjem i Hvidovre - medens far og mor boede på Grundtvigsvej.

I 1964 blev de udnævnt til løjtnanter, og de tog fat på det, der blev en udfordrende, glad, velsignelsesrig og livslang tjeneste. Familien voksede - Doris, Karen-Margrethe og Niels-Christian blev efterfulgt af Flemming og Lene; og efterhånden som børnene blev større, lærte de også at give en hjælpende hånd i korpsets aktiviteter. Der skulle skaffes mange midler hver eneste måned til at klare husleje, vedligeholdelse, velgørenhedsarbejde m.m. I flere periode havde de ansvar for to korps, og i en periode for tre - Skive, Struer og Viborg.  Men uanset opgavens størrelse og dermed forbundne vanskeligheder, gik Kirsten og Henry i gang med iver, tro for sagen og godt humør.

Kirsten var altid meget bevidst om sit ’dobbelte’ kald. Kaldet til at være mor, og kaldet til at være frelsesofficer. En ven sagde om hende, at hun var ’100 procent mor og 100 procent officer’. Besøg i hjemmet og samværet med Kirsten, Henry og børnene var altid en glæde og opmuntring.  Det var ligeledes en inspiration at se Kirstens iver i Frelsens Hærs tjeneste og hendes kærlighed til mennesker, især dem som trængte til et smil, en hjælpende hånd - og livets ord.

Efter pensioneringen slog Kirsten og Henry sig ned i Skanderup, nær Lunderskov, og begravelsen finder sted i Skanderup Sognekirke lørdag den 24. januar kl. 11.00.

Vi takker Gud for Kirstens liv og tjeneste og omslutter Henry og familien med vore tanker og forbøn.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik