Kristne og muslimer i fælles budskab: Stå sammen // Feb 16, 2015

Danske Kirkers Råd ( Som Frelsens Hær er medlem af) og Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne har valgt at bringe en fællesudtalelse i forbindelse med  weekendens hændelser i København


 

Organisationerne frygter, at skudattentatet vil blive misbrugt til at skabe skel i samfundet. 

Sådan lyder det i en fællesudtalelse fra Danske Kirkers Råd og Muslimernes Fællesråd. I udtalelsen opfordrer de to organisationer til sammenhold og fællesskab efter det formodede terrorattentat i København, som de frygter kan være med til at skabe splid i samfundet.

Frygter misbrug

Ifølge en af underskriverne, Anders Gadegaard, der er domprovst ved Vor Frue Kirke og formand for Danske Kirkers Råd, er det vigtigt, at attentatet ikke bliver misbrugt.

- Når det er et attentat med religiøse undertoner, så er det utrolig vigtigt for os som trossamfund at sige, at det er det rene misbrug af religion. Det har intet med tro at gøre. Det er det rene vantro, og det skal vi sige sammen, siger han.

- Det kunne det misbruges til, og det er derfor, vi tager afstand, siger Anders Gadegaard.

Flere års tæt samarbejde

Danske Kirkers Råd og Muslimernes Fællesråd har i flere år arbejdet tæt sammen og efter et attentat som det, vi har været vidne til, er det vigtigt at vise det fællesskab, siger Sami Kücükakin, formand for Muslimernes Fællesråd.

- Det er vigtigt at vise, at vi ikke er nogle adskilte organisationer, men at vi står sammen om at løse de her problemer i vores samfund, siger han.

- Det er ikke sådan, at der står en muslim i det ene hjørne og en kristen i det andet. Vi er danske muslimer og kristne, der tænker på, hvordan vi bedst kan bidrage til samfundet.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik