Oberst Michael Marvell – Nekrolog // Feb 18, 2015

Oberst Michael Marvell blev forfremmet til Herligheden sent om aftenen lørdag den 14. februar 2015 fra Addenbrooke’s universitetshospital i Cambridge, hvor han havde været indlagt i to uger efter en pludselig hjerneblødning og et hjerteanfald under et privat besøg.


Trods en langsom, men opmuntrende bedring i hans tilstand, og med aftaler på plads om overførsel til Danmark med ambulancefly, kom det triste budskab tidligt lørdag, at han var blevet ramt af flere hjerneblødninger.  Han sov stille ind med Ina, sønnen Hans og Michaels ældste søster Eileen ved hans side. Han blev 74 år.

Michael mødte Frelsens Hær, da han som ung var flyttet til London og kom tilfældigt forbi Westminster korps. Han kiggede inden for under et hjemforbundsmøde og blev godt taget imod. Han blev frelst og siden soldat.  I 1960, 19 år gammel, tog han på Den internationale Officersskole (ITC) som medlem af sessionen ’Kristi soldater’, det første hold, der fik en to-årig uddannelse. Kadet Ina Nissen fra Danmark var også på ITC, og de blev udnævnt til officerer i maj 1962.

Det førte til, at Michael året efter blev overflyttet til Danmark. Inden han indgik ægteskab med Ina i 1965, var Michael assistent i Odense og i Aalborg og fik således et godt greb om dansk, før han blev leder i Holbæk i 1964.

Ægteparret Marvells første fælles ordre var Vejle.  Derefter fulgte to år som ungdomsofficer ved Nordre DHK (Aalborg), og et år i Aarhus.  I 1970 gik turen tilbage over Nordsøen til Leeds Central efterfulgt af Cambridge korps.  Under deres tre år i Cambridge blev de forældre til Jens og Hans.

I 1976 var der igen bud efter dem fra Danmark, først til Templets korps, derefter som national ungdomssekretær.  I 1985 gik turen tilbage til England, hvor ægteparret blev ledere i Maidenhead og senere Upper Norwood (London).  Så fulgte en 5-årig periode på det nationale hovedkvarters redaktion, hvor Michael bl.a. var redaktør af ’Salvationist’.  Næste opgave blev på Det internationale Hovedkvarter (IHK), som under-sekretær i Administrationsafdelingen.

I 1998 blev Michael Marvell udnævnt til chefsekretær i Danmark, og to år senere til samme stilling i Sverige.  Han vendte tilbage til Danmark som landsleder i november 2004 indtil pensioneringen i 2007.  Samtidig med sin opgave som TC var han Frelsens Hærs repræsentant for europæiske økumeniske anliggender, en rolle han bibeholdt som pensionist indtil 2012.  I to år derefter var han ressource-officer for Aarhus korps.

Under Michaels korte sygdomsperiode og bortgang er det strømmet ind med Facebook hilsener fra venner, tidligere kollegaer, kadetkammerater, fra de mange korps, hvor ægteparret har været ledere og fra andre, som kendte ham som chef.  Ud over chok og sorg – samt forbøn og varme tanker til Ina, Jens og Hans – går det som en rød tråd, at han var umådeligt afholdt og respekteret.  ”Et dejligt menneske, ægte, morsom, varmhjertet, højtelsket blandt kollegaer”. ”Michael var blevet "folkeeje" i Frelsens Hær p.gr.a. hans store karisma, empati og engagement…” ”Vi har glædet os over hans smil, gode humør og omsorg for den enkelte.” ”Et stort forbillede…”  ”En god, dygtig og frem for alt venlig og imødekommende mand.”

I årevis har Michael glædet mange med sin karakteristiske solosang akkompagneret på sin guitar.  Tanken om at indspille disse sange blev en realitet i november sidste år, og vil blive et varigt og velsignet minde for de mange, der har kendt ham og set op til en sand ”Kristi soldat”.

Bisættelsen finder sted lørdag den 28. februar 2015, kl. 13.30 fra Templet Korps, Frederiksberg Allé 9, 1621  København V.  Begravelsen vil blive ledet af major John Wahl.

Vi fortsætter med at omslutte Ina, Jens og Hans samt Michaels søskende i England med vor forbøn, og takker Gud for hans eksempel og tjeneste iblandt os. 

Æret være hans minde!

 
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik