I aften: DR K dokumentar om fattigdom gennem 150 år. Første afsnit med fokus på Frelsens Hær // Mar 11, 2015

Når DR K i aften indleder det første af fire afsnit om fattigdommens historie i Danmark, sættes Frelsens Hærs arbejde for samfundets udsatte i perspektiv. Fra dengang indsatsen gjaldt fattiglemmer på samfundets bund til i dag, hvor socialt sårbare familier sendes på udflugt til BonBon-Land.


I udsendelsen følger DR-journalist Anne Røgilds sammen med en fotograf Frelsens Hærs nationale familiekonsulent Anne Jakshøj under udflugten til BonBon-Land i 2014, ligesom der dykkes ned i historien om, hvordan fattige gennem tiden er blevet betragtet og behandlet i samfundet. En historie Frelsens Hær i Danmark har været en del af i 125 år. Frelsens Hær i Danmark åbnede således sit første nødherberg i København i 1891 samme år, Danmark fik sin første fattiglov.

 

Positiv foromtale

I følge en anmeldelse i dagens udgave af Politiken, der udløser fire hjerter, er der tale om en sober fremstilling af såvel det historiske som det aktuelle fattigdomsproblem, ligesom den målgruppe, der til stadighed defineres og debatteres fremstilles på en realistisk virkelighedstro måde.

"Superaktuelt tv uden synlig politisk dagsorden," lyder det blandt andet.

 

Læs her et uddrag af anmeldelsen:

”Datidens kummerlige forhold er effektivt klippet op imod vore dages. De fattige anno 2010'erne har ikke huller i skoene og lopper i skægget, men de er stadig udsatte og dårligere kørende end det velstillede flertal. Det bekræfter billeder fra en af de mange årlige 'feriedage' i BonBon-Land, som Frelsens Hær åbner perleporten til.

En dag uden bekymringer om økonomi er en lise for en enlig mor til to på kontanthjælp. Og en fest for ungerne, der får noget at medbringe til det sociale samtalebord, hvor de almindeligvis møder tomhændede, når kammeraterne kommer anstigende med beretninger om eksotiske ferier, restaurantbesøg og andre kostelige tidsfordriv.

Der klynkes ikke. Der peges ikke fingre...”

 

Se udsendelsen

Første ud af fire afsnit af ”Historien om de fattige” sendes på DR K i aften klokken 20.30.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik