General Cox: Støt hjælpearbejdet i Nepal // Apr 28, 2015

Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox opfordrer til international økonomisk støtte efter katastrofen i Nepal.


Det frygtes, at antallet af omkomne efter lørdagens jordskælv i Nepal, der blev målt til 7,9 på richterskalaen, vil nå op på 5000. Foreløbigt har dødstallet passeret 4000 efter det værste skælv i det lille land i Himalaya i over 80 år, mens mere end 10.000 er blevet hjemløse og op mod en million børn er direkte berørt af katastrofen.

 

Tilstedeværelse forpligter

For Frelsens Hær, der har arbejdet i landet de seneste seks år, er en hurtig indsats påkrævet, og general André Cox påpeger, at Hærens tilstedeværelse i det i forvejen stærkt fattige og forarmede land forpligter.

- Frelsens Hær indledte officielt sit arbejde i Nepal den 26. april 2009. Vi er således både velkendte og forpligtede til at støtte rednings- og opbygningsindsatsen, påpeger generalen, der tilføjer, at Frelsens Hærs lokale officerer i lighed med andre berørte er blevet hjemløse som følge af jordskævet, idet, deres ejendom er styrtet sammen.

 

Støt hjælpen direkte

Mange berørte befinder sig i svært tilgængelige områder, ligesom risikoen for vandbårne og smitsomme sygdomme stiger hastigt.

Alle med tilknytning til Frelsens Hær, samt venner af Hæren opfordres derfor til at støtte hjælpearbejdet økonomisk - hvilket kan ske via følgende link: www.salvationarmy.org/nepalearthquake

Generalen opfordrer samtidig til forbøn for de berørte af katastrofen såvel som hjælpearbejderne.

 

Koordineret indsats

Frelsens Hærs hjælpeindsats koordineres fra dets østlige territorium i Indien, hvor den territoriale leder, kommandør Lalngaihawmi, ligeledes appellerer til omverdenens og den intarnationale Frelsens Hærs støtte. Samtidig er Damaris Frick fra Frelsens Hærs internationale hjælpeteam på vej til Nepal for at bistå det lokale beredskab samt undersøge, hvordan Frelsens Hær bedst kan indgå i undsætningen af lokalbefolkningen sammen med andre organisationer.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik