Pakhuset fejrer 50-års jubilæum blandt Danmarks mest rummelige naboer // May 8, 2015

Siden 1965 har Frelsens Hærs kontaktcenter i Wildersgade på Christianshavn åbnet dørene for socialt udsatte, ensomme og sultne medborgere. En indsats, som på enestående vis blev påskønnet såvel økonomisk som folkeligt, da en omfattende renovering for fem år siden var tæt på at føre til stedets lukning. Tirsdag den 26. maj fejres 50-års jubilæet med en reception fra klokken 11.00 - 13.00.


Hvor man andre steder kan høre om modstand mod at have en social institution som nabo, var situationen i Wildersgade således lige omvendt, da Hærens fredede bygning stod overfor en omkostningstung ”ansigtsløftning” - som der ikke var råd til.

 

Støtteerklæringer og donationer

Men både Christianshavns Lokalråd og Christianshavns Lokaludvalg vedtog støtteerklæringer, hvor de bakkede op om centrets fremtid, ligesom et lokalt beboerlokale i gaden blev stillet gratis til rådighed under renoveringsarbejdet.

Økonomien kom også til at hænge sammen, idet Den A. P. Møllerske Støttefond og Oak Foundation hver bevilgede 2,1 millioner kroner til projektet.

Ved genindvielsen af kontaktcentret, der nu lød navnet ”Pakhuset” lød derfor en særlig tak til ”Danmarks mest rummelige naboer”.

 

Værested og et helle for hjemløse

Mens kontaktcentret for 50 år siden fungerede som både værested og jobcentral for løsarbejde, har det i en lang årrække især været et helle for hjemløse, der har fået morgenmad, ligesom både de og andre udsatte har haft mulighed for at købe varm middagsmad i centret.

Udover den daglige åbningstid har der desuden været afholdt fællesskabsaftner og lignende, ligesom botilbuddet Hørhuset har benyttet Pakhuset som ”kursussted” i forbindelse med udslusning til egen bolig, når beboere har fået bevilget en lejlighed.

 

Længere forhistorie

Reelt har christianshavnerne ”rummet” Frelsens Hær endnu længere tilbage i tiden. ”Pakhuset” husede således oprindeligt en smedje, hvor Hæren åbnede Christianshavns korps i oktober 1891.

Med sådan et tilløb til stedets senere funktion er ”det skarpe hjørne” den 26. maj blot ekstra værd at højtideligholde. Receptionen finder sted i tidsrummet klokken 11.00 - 13.00. Alle er velkomne.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik