Send alle verdens børn i skole // May 28, 2015

Sammen med andre organisationer opfordrer Frelsens Hær verdens ledere til at sende klodens børn i skole. 58 millioner børn er udelukket. Støt aktionen med din underskrift.


Den verdensomspændende kampagne #UpForSchool vil over for verdens ledere kræve at der tages skridt til, at alle klodens børn tilbydes skolegang. Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox opfordrer alle Frelsens Hærs medlemmer og venner til at støtte kampagnen personligt med sin underskrift.

 

58 mio. børn udelukket

På verdensplan er omkring 58 millioner børn afskåret fra at gå i skole. Årsagerne kan være mange.

Eksempelvis udnyttes nogle til børnearbejde, bliver bortgiftet i en tidlig alder, bliver undertrykt, udnyttet eller udsat for diskrimination. Andre vokser op i krigshærgede regioner af verden, hvor skoler, skolebørn og lærere er udsat for angreb.

 

Verdens største underskriftindsamling

Det forventes, at underskriftkampagnen vil udmønte sig i den hidtil største af sin slags. Bag aktionen står således en række frivillige organisationer, trossamfund og toneangivne selskaber.

Med sine godt to millioner medlemmer i 126 lande er det general André Cox' håb, at Frelsens Hær kan medvirke til, at kampagnen får såvel stor udbredelse som den ønskede effekt.

- Verdens største ressourcer i vor tid er hverken olie, guld eller penge. Det er derimod millioner af unge mennesker, hvis potentiale ikke opnåes. Vi bør derfor styrke og støtte dem, samt engagere os med dem. Skolen kan tilbyde en vej ud af fattigdom, ligesom adgang til uddannelse er afgørende for, om børn får mulighed for at udnytte deres fulde potentiale, understreger han.

 

Vigtig partner

Underskrifterne vil i september 2015 blive overbragt til verdens ledere i FN. En fuldendelse af kampagnen, som udføres af den tidligere britiske premierminister Gordon Brown - nu FN’s specialudsending for uddannelse.

- Sammen kan vi formidle et stærkt budskab, som verdens ledere ikke kan sidde overhørig. Ethvert barn har ret til uddannelse uanset, hvem de er, og uafhængigt af, hvor de bor. Jeg vil gerne rette en tak til Frelsens Hær for at være en vigtig partner i denne historiske bevægelse, siger han.

 

Skriv under online eller pr. post

Man kan deltage i underskriftindsamlingen på to måder. Begge kræver imidlertid adgang til internettet:

1. Man kan indsende sin underskrift elektronisk via internettet på adressen: www.salvationarmy.org/upforschool - hvilket kan ske frem til fredag den 3. juli 2015.

2. Man kan også underskrive erklæringen med pen og papir. Det sker ved at printe et ark med erklæringen på adressen: www.salvationarmy.org/upforschool

Herefter sendes den underskrevne erklæring til Frelsens Hærs hovedkvarter, Frederiksberg Allé 9, 1621 København V, hvorfra de indkomne underskrifter indsamles. Tidsfristen for dette er tirsdag den 30. juni 2015.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik