Nekrolog major Benny Nielsen // Jul 27, 2015

Midt i sommertiden, hvor vi er optaget af feriens glæder, modtog vi budskabet om, at en af vore trofaste pensionerede officerer major Benny Nielsen onsdag d. 22. juli var blevet forfremmet til herligheden.

Begravelseshøjtideligheden finder sted onsdag d.29. juli kl.11 fra korpset
Valby Langgade 83, 2500 Valby, og ledes af datteren major Joan Münch.


Midt i sommertiden, hvor vi er optaget af feriens glæder, modtog vi budskabet om,  at en af vore trofaste pensionerede officerer major Benny Nielsen onsdag d. 22. juli var blevet forfremmet til herligheden. Han havde netop sammen med Ann været med til afslutningen på landslejren og var til møde om søndagen, hvorefter han om mandagen fik et ildebefindende, og blev kørt på hospitalet i Roskilde. Her viste det sig, at han var blevet ramt af en blodprop i hjernen, og efter overførsel til Holbæk sygehus til genoptræning, fik han endnu en blodprop, denne gang i hjertet, som  ledte til hans død.

Han blev 80 år gammel.

Benny var revisor af profession i Aarhus, og kom som ung med i korpset, der førte til, at han  21 år gammel i 1956 blev optaget på kadetskolen i København.

I 1957  fik han  som løjtnant ordre til Templets korps  som ass.officer, efterfulgt af tjeneste i Ringsted og Helsingør korps.  Derefter blev han leder af korpsene i Rudkøbing, Sønderborg, Åbenrå, og i 1959 indgik han ægteskab med daværende løjtnant Ann Margrethe Hansen, som blev  hans uvurderlige støtte hele livet.

I årene 1962 – 76 gjorde han tjeneste i Socialtjenestens forskellige afdelinger i København. Fra l976 til pensioneringen i 2002 fulgte tjenesten som leder af korpsene i: Vejle, Randers,
Helsingør, Odense, Næstved og Esbjerg, hvorefter de tilsluttede sig  korpset i Holbæk.

Benny havde sine egne meninger, som han ikke lagde skjul på, men der stod respekt om hans troskab mod kaldet, og den pligtfølelse han viste i de opgaver, der blev ham betroet. Og man var ikke i tvivl om, at evangeliet var hans og familiens sikre grundvold. Dertil var han belæst og vidende, og  han yndede at spille skak.

Vi vil huske ham som den gode kammerat han var, og han vil blive savnet i de pensionerede officerers kreds.

Æret være hans minde iblandt os.

Vore tanker og forbøn går til hans kære hustru og til børnene: Flemming, Joan og Niels og til deres kære.

Begravelseshøjtideligheden finder sted onsdag d.29. juli kl.11 fra korpset
Valby Langgade 83, 2500 Valby, og ledes af datteren major Joan Münch.

Efter højtideligheden køres kisten til Frelsens Hærs gravsted på Vestre Kirkegård.
Derefter holdes der mindestund i Valby korps, hvor alle er velkommen.
Jørn Lauridsen 24.07.15. 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik