Nyt højdespring i hjælp til ferie- og lejrtilbud // Aug 3, 2015

Det største antal danske familier nogensinde har i år fået økonomisk hjælp til ferie- og lejrtilbud samt udflugter, der ikke er plads til i et stramt husholdningsbudget. Frelsens Hær formildler i 2015 hjælp for over 4,5 millioner kroner bevilget af Arbejdsmarkedets Feriefond.


Ifølge Arbejdsmarkedets Feriefond har 27.000 familier således fået en økonomisk håndsrækning til et ferie- eller lejrophold i år, hvilket er godt 5.000 flere end sidste år.

Med en bevilling på 53,3 millioner kroner til organisationer, der tilbyder sådanne tilbud, er der tale om et væsentlig højdespring fra sidste års bevilling på 43,5 millioner kroner.

 

Rekordstor efterspørgsel

Blandt de 29 sociale organisationer, der samarbejder med Arbejdsmarkedets Feriefond om at formidle feriehjælpen, er Frelsens Hær, der også oplever rekordstor efterspørgsel.

 

Hjælp for 4,5 mio. kroner

I år har Frelsens Hær således givet tilbud om lejrophold og udflugter til udsatte børn og vokse for godt 4,5 millioner kroner bevilget af Arbejdsmarkedets Feriefond. Foruden store udflugter til landets forlystelsesparker har lejre for mange målgrupper, især rettet mod brugere af Hærens familiearbejde, været afholdt i løbet af sommeren.

Efterspørgslen er så stor, at 7.888 familier er på venteliste til hjælpen, mens kun cirka en tredjedel får tilbud om at komme på udflugt eller lejr. Sidste år var tallet 4.400.

 

Fortsat stigning

Udviklingen afspejler ifølge både Frelsens Hær og Arbejdsmarkedets Feriefond de senere års reformer på dagpenge- og kontanthjælpsområdet. Direktør i Arbejdsmarkedets Feriefond, Nina Löwe Krarup påpeger således at tallene taler deres eget tydelige sprog, ligesom hun forventer, at udviklingen vil fortsætte mod nye højder.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik