Muslimer og kristne opfordrer til at vise flygtninge venlighed og respekt // Sep 9, 2015

Danske Kirkers Råd som Frelsens Hær er en del af, samt Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne, som består af valgte repræsentanter for danske muslimske trossamfund og kristne kirker, opfordrer til at vise de flygtninge og asylansøgere, der i disse uger og måneder søger til Danmark, hjælp, venlighed og respekt. 


Millioner af mennesker er lige nu på flugt. En stor del af flygtningene kommer fra det borgerkrigshærgede Syrien. Millioner af flygtninge herfra har allerede søgt tilflugt i nærområderne i Libanon, Jordan og Tyrkiet. En del søger til Europa, som lige nu oplever de største flygtningestrømme siden slutningen af Anden Verdenskrig.

Medierne har de sidste måneder bragt billeder og beretninger om de overfyldte skibe, der har fragtet flygtningene over Middelhavet. En mindre del af flygtningestrømmen er nået til de danske grænser.

 

Opfordring til handling

Man kan have forskellige opfattelser af, hvilken flygtninge- og asylpolitik Danmark bør anlægge. Uafhængigt af dette opfordrer Danske Kirkers Råd og Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne til, at man viser de flygtninge og asylansøgere, som er ankommet til Danmark venlighed og respekt, mens de er her, sådan som mange allerede gør.

Vores gudstro kalder på konkret handling over for mennesker i nød. Således er der et kald i vores hellige bøger om, at vi skal tage imod den fremmede, den sultne, den nødlidende. Som kristne og muslimer i Danmark opfordrer vi til lokal handling.

 

Medmenneskelighed og venlighed

Vi opfordrer til, at kirker, menigheder og andre trossamfund, gør en indsats for - inden for lovens rammer - at modtage flygtninge og asylansøgere med medmenneskelighed og venlighed, så de kan mærke, at vi bekymrer os om dem.

Danske Kirkers Råds forretningsudvalg og Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik