Frelsens Hær bekymret over afskaffelse af fattigdomsgrænsen // Sep 15, 2015

Med afskaffelsen af fattigdomsgrænsen forsvinder fattigdomsproblemerne ikke. Men uden fokus fortones det politisk ansvar. Imens bliver flere danskere fattige.


Med indførelsen af en officiel fattigdomsgrænse i 2013 blev det muligt at kvalificere såvel definitionen som debatten om fattigdom i Danmark. Et redskab socialminister Karen Ellemann (V) i går besluttede af afskaffe.

 

Fattigdommen stiger

Frelsens Hærs informationschef reagerede indigneret og kaldte det ”en trist dag for de fattige”, fordi fattigdomsgrænsen hjælper med at holde politikerne fast på, om udviklingen går den rigtige vej.

Det har udviklingen ikke gjort længe. Så sent som i maj 2015 viste den årlige opgørelse fra Indenrigs- og Økonomiministeriet, at 40.000 danskere lever i fattigdom. Et antal, der var steget i forhold til sidste år, og ventes at ville stige yderligere.

 

Røgslør over udviklingen

Ifølge Lars Lydholm er regeringens afskaffelse af den officielle fattigdomsgrænse et røgslør, hvis formål er at gøre den negative udvikling mindre iøjnefaldende.

Som eksempel peger han på, at den nye, meget lave integrationsydelse med stor sandsynlighed vil føre til flere fattige.

- Men ved at afskaffe grænsen, kan regeringen skjule den udvikling, advarer han.

Selv afviser socialministeren, at dette skulle være intentionen. Overfor flere medier kalder hun fattigdomsgrænsen for ”en teknisk grænse, der alene siger noget om økonomi og derfor ikke giver det rette fokus.”

 

De svage bliver svagere

Sammen med en lang række sociale organisationer og aktører med indsigt i de socialpolitiske realiteter pressede Frelsens Hær i sin tid på for indførelsen af en officiel fattigdomsgrænse. Derfor er det med stor undren, den blot to år gamle grænse afskaffes med henvisning til, at målestokken har sine begrænsninger.

- Afskaffelsen af fattigdomsgrænsen får jo ikke fattigdomsproblemerne til at forsvinde, lyder kritikken. Derimod vil det fjerne fokus fra fattigdomsproblemerne og undtage politikerne fra deres ansvar.

- Uden fokus bliver de svageste svagere, lyder advarslen fra Frelsens Hærs informationschef.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik