Frelsens Hærs Genbrug nomineret til ArbejdsmiljøPrisen 2015 // Oct 30, 2015

Sammen med 12 andre virksomheder er Frelsens Hærs Genbrug nomineret til ArbejdsmiljøPrisen 2015 for indførsel af speciallastbiler og andre tiltag, der begrænser tunge løft. Medarbejderne i Frelsens Hær Genbrug slipper således for at løfte 4.900 tons tøj om året. Resultatet er nul sygemeldinger.


Man tror ikke, at tøj er tungt, indtil man skal løfte 4.900 tons tøj i poser om året. Og det er lige præcis det, 42 fastansatte og 360 frivillige hidtil har gjort i Frelsens Hærs Genbrug på Fyn og i Jylland. Det er en arbejdsbyrde, der er meget belastende for kroppen. Så for at undgå sygedage og skader har Frelsens Hærs Genbrug nu automatiseret alt lige fra indsamling til sortering af tøj.

 

Nul sygemeldinger

Ingen af medarbejderne har nu fysisk fat i poser eller sække med tøj. Det er sket ved udskiftning af samtlige indsamlingscontainere, hvor den nye model af containere nu løftes via kran og bundtømmes i metalbure på lastbilen. Målet har været at undgå gentagende daglige løft, vrid og overbelastning af muskler og skelettet for medarbejderne, når de arbejdede med håndtering af indsamlingstøjet.

Resultatet er, at Frelsens Hærs Genbrug har nul sygemeldinger på grund af tunge løft. Et flot resultat, der er medvirkende til, at virksomheden er nomineret til ArbejdsmiljøPrisen 2015 i kategorien Muskel-skeletpåvirkninger.

 

Dejligt skulderklap

- Det er dejligt at få det skulderklap at blive nomineret til ArbejdsmiljøPrisen. Det må alt andet lige betyde, at vi har truffet nogle gode beslutninger for vores medarbejdere, som har gjort en forskel, siger Brian Bjerg, der er centerleder i Frelsens Hærs Genbrug i Esbjerg.

Medarbejderne i Frelsens Hærs Genbrug får desuden løbende undervisning i arbejdsstillinger og minder hinanden om at arbejde ergonomisk hensigtsmæssigt i hverdagen.

 

Det går fremad

Og det er lige, hvad der er brug for. Ifølge den nationale arbejdsmiljøstrategi skal andelen af beskæftigede, som oplever overbelastninger af muskler og skelet reduceres med 20 pct. frem mod 2020. Midtvejsevalueringen viser, at det går fremad. Fra 2012-14 er det således lykkedes at reducere andelen der oplever overbelastninger af muskler og skelet med knap 12 pct. Men der er stadig et stykke vej.

 

Stolthed og ejerskab

- Frelsens Hær har fundet en effektiv løsning på et konkret arbejdsmiljøproblem og dermed minimeret den daglige belastning af medarbejderne. Samtidig har de har formået at skabe et stort ejerskab blandt medarbejderne og en stolthed over det nye system, lyder det fra Lisbeth Lollike, der er formand for Arbejdsmiljørådet.

 

Fakta om Frelsens Hærs Genbrug

På Frelsens Hærs Genbrug er et årligt manuelt løft af 4.900 tons tøj i poser og sække fra indsamlingscontainere erstattet af en fuldt automatiseret proces fra indsamling til sortering og videre distribution. Alle tunge løft og vrid er nu fjernet. Medarbejderne er undervejs kommet med input til løsninger og er blevet undervist i den gode ergonomiske praksis. Arbejdsmiljøorganisationen har i samarbejde med en arbejdsmiljøkonsulent udviklet et ergonomiforløb for alle ansatte, der sikrer, at den sunde ergonomiske praksis fastholdes fx med morgengymnastik. Fokus har hele vejen igennem været på medarbejdertrivsel, da forandringen har været stor for mange medarbejdere. Løsningen er allerede udbredt til Frelsens Hær i hele Jylland og på Fyn.

 

Fakta om ArbejdsmiljøPrisen

Det er 10. gang, at ArbejdsmiljøPrisen uddeles for Danmarks bedste arbejdsmiljøindsatser. ArbejdsmiljøPrisen uddeles inden for fire priskategorier:

Arbejdsulykker, Muskel-skeletpåvirkninger, Psykisk arbejdsmiljø og Samarbejde om Arbejdsmiljø.

Der nomineres 3 arbejdspladser i hver kategori, i alt 12 arbejdspladser.

Nominerede og vindere udvælges af en dommerkomité, der består af repræsentanter fra DA, LO, KL, FTF, Lederne og Akademikerne samt formand for Arbejdsmiljørådet Lisbeth Lollike. ArbejdsmiljøPrisen uddeles 26. november 2014 på Crown Plaza i København.

Da det i år er 10. gang, at Arbejdsmiljørådet kårer Danmarks bedste arbejdsmiljø, bliver der i år også uddelt en særlig ærespris. Vinderen af æresprisen findes blandt tidligere vindere af Arbejdsmiljøprisen, som gennem tiden har fastholdt og videreudviklet den gode arbejdsmiljøindsats. Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen uddeler den særlige ærespris.

 

Yderligere info på: www.arbejdsmiljøprisen.dk og http://www.frelsenshaer.dk/hvad-laver-vi/genbrug
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik