Frelsens Hærs Genbrug modtog i dag ArbejdsmiljøPrisen 2015 // Nov 26, 2015

Ved en højtidelig og festlig uddeling af ArbejdsmiljøPrisen 2015 i dag på Hotel Crown Plaza i København vandt Frelsens Hærs Genbrug på Fyn og i Jylland årets arbejdsmiljøpris i kategorien Muskelskeletpåvirkninger.


Prisuddelingen tiltrak sig stor opmærksomhed og havde blandt andre deltagelse af beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen. I alt 12 arbejdspladser var med i opløbet, men fire skilte sig ud og blev kåret som årets vindere af ArbejdsmiljøPrisen 2015, ligesom der i anledning af 10-året for begivenhedne blev uddelt en ærespris.

Repræsentanter fra Frelsens Hær var foruden landsleder, oberst Hannelise Tvedt, centerleder for Genbrug Fyn, Michael Jensen og centermedarbejderne Kaj Ibsen og Merete Christensen.

 

Medarbejdertrivsel

Formanden for Arbejdsmiljørådet, Lisbeth Lollike, gav følgende begrundelse for tildelingen af prisen til Frelsens Hærs Genbrug:

På Frelsens Hær Genbrug er et årligt manuelt løft af 4900 tons tøj i poser og sække fra indsamlingscontainere erstattet af en fuldt automatiseret proces fra indsamling til sortering og videre distribution. Alle tunge løft og vrid er nu fjernet.

 

Morgengymnastik

Medarbejderne er undervejs kommet med input til løsninger og er blevet undervist i den gode ergonomiske praksis. Arbejdsmiljø-organisationen har i samarbejde med en arbejdsmiljøkonsulent udviklet et ergonomiforløb for alle ansatte, der sikrer, at den sunde ergonomiske praksis fastholdes for eksempel med morgengymnastik.

Fokus har hele vejen igennem været på medarbejdertrivsel, da forandringen har været stor for mange medarbejdere. Både ansatte og frivillige har været en del af løsningen, der allerede er udbredt til Frelsens Hær i hele Jylland og Fyn.

 

Minimal belastning

Dommerkomitéen har lagt vægt på, at Frelsens Hær med sin indsats har udviklet en effektfuld løsning på et konkret arbejdsmiljøproblem.

Indsatsen har haft en afgørende effekt på arbejdsmiljøet og fjernet den daglige belastning af medarbejderne og minimeret medarbejdernes overbelastning af ryg og led. Indsatsen har været båret igennem af et godt ejerskab blandt medarbejderne og en stolthed af det nye system.

 

Kan let udbredes til andre

Det store antal frivillige i Frelsens Hær gør indsatsen særligt interessant. Indsatsen er allerede udbredt til Frelsens Hærs afdelinger i Jylland og Fyn og vil let kunne udbredes til andre lignende organisationer.

 

Prismodtagere 2015:

12 arbejdspladser var med i opløbet, men fire af dem skilte sig ud og er i dag kåret som årets vindere af ArbejdsmiljøPrisen.

De fire vindere er: Frelsens Hær Genbrug, Center for Social Indsats på Lolland, Arla amba Birkum Ost og Schneider Electric Damark A/S.

I anledning af 10-års jubilæet for ArbejdsmiljøPrisen blev der også uddelt en særlig ærespris til en virksomhed, der har formået at fastholde og udvikle arbejdsmiljøindsatsen på den lidt længere bane. Vinderen af æresprisen er entreprenørvirksomheden, Hoffmann A/S.

Fotos fra uddelingen: Jakob Boserup
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik