Hjælp de Hjemløse // Jan 25, 2016

TV 2 Lorry går sammen med Frelsens Hær og syv andre organisationer for at støtte de hjemløse. Du kan være med. Send et beløb ved at sende en SMS med teksten Lorry til 1231, så giver du 50 kroner. Eller støt via Mobile Pay på nummer: 23 63 17 26.


Han lå i et vinduesparti ud til gaden, mens folk skyndte sig på arbejde. Andre var på indkøbstur med poser og pakker på armen, og områdets cafeer var fyldt med mennesker, der hyggede sig i varmen, for ude var det bidende koldt.

Jacob hed han. Han blev 46 år gammel, og der gik lang tid, før det gik op for de travle forbipasserende, at han var død – alene og lige dér på Købmagergade.

Se indslaget om Jacob triste og tankevækkende død her:

 

Stigende antal hjemløse

Det triste dødsfald blev en øjenåbner for mange mennesker. Særligt København er fyldt med hjemløse, og når kulden trænger ind over landet, så bliver det en kamp at finde en varm seng på et af byens herberger. Mange steder ender det med en lodtrækning, og taberne må søge andre steder hen. Nogle af dem har ikke overskud til at blive ved med at lede - og ender på gaden.

Samtidig er der blevet flere af dem. Udenlandske hjemløse fylder i gadebilledet, men de danske er der også. København er langsomt men sikkert kommet til at ligne mange andre storbyer, hvor hjemløse med poser, hunde og barnevogne forsøger at overleve så godt som de nu kan. Adskillige frivillige har meldt sig, og der skyder nødherberger op, mens temperaturen falder. Det er bare ikke nok.

 

TV-indsamling
Der er brug for penge til at gøre livet på gaden lidt mere tåleligt, til at give de hjemløse et varm måltid mad og et bad. Der er også brug for penge til at hjælpe de hjemløse ud af hjemløsheden.  Så de kan bo og leve som os andre, der har en varm seng at sove i hver aften.

Derfor vil TV 2 Lorry sammen med otte organisationer gøre en forskel. Sammen med Frelsens Hær, Kirkens Korshær, We Shelter, Blå kors, Sand, projekt UDENFOR, Hus forbi og Kofoedskole har vi besluttet at starte en indsamling, der skal gøre livet bare lidt bedre for de mange hjemløse i hovedstadsområdet.

 

Du kan bidrage

I de kommende dage sætter vi ekstra spot på de forhold, de hjemløse lever under - og alle, der ønsker at gøre en forskel kan bidrage: Send et beløb ved at sende en SMS med teksten Lorry til 1231, så giver du 50 kroner. Eller støt via Mobile Pay på nummer: 23 63 17 26.

Pengene fordeles ligeligt mellem de interesserede organisationer, der alle arbejder med at sikre tålelige forhold for hjemløse. Vi kan ikke løse problemet - men vi kan alle sikre, at der sker en forbedring – DET ER VI FÆLLES OM.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik