Senge, madrasser og mad doneret til Frelsens Hær i Nuuk efter de Arktiske Vinterlege // Mar 31, 2016

Både Frelsens Hærs korps i Nuuk og et team fra Danmark stillede op som frivillige ved vinterlegene i Grønland fra den 6. til 11. marts. En indsats som blev honoreret med donationer til gavn for byens hjemløse.


Frivillige beriget og begavet

Da de Arktiske Vinterlege løb af stablen i Nuuk i begyndelsen af marts, var flere hundrede frivillige aktører i aktion i den grønlandske hovedstad. Blandt disse var også Frelsens Hærs lokale korps og et team af unge fra Danmark. Mens de unge kunne rejse hjem beriget med mange oplevelser, blev korpset i Nuuk efterfølgende begavet med donationer af både senge, madrasser og mad fra arrangørerne bag vinterlegene.

 

Samlede senge til atleter

Nogle af sengene havde teamet sammen med korpsleder, major Kurt Pedersen og en gruppe hjemløse selv været med til at stille op på en lokal skole til gavn for nogle af de 2000 atleter. På det tidspunkt vidste de imidlertid intet om, at Frelsens Hær såvel som en række andre sociale organisationer ville modtage den nyttige donation som påskønnelse for indsatsen.

Et af billederne her til højre viser et mindre udsnit af det nyttige bidrag til korpsets arbejde.

 

Styrker foreningsliv

Til avisen Sermitsiaq oplyser arrangørerne bag de arktiske vinterlege, at man med donationerne især har ønsket at styrke foreningslivet i Grønland. Foruden Frelsens Hær har også andre foreninger, der driver væresteder, samt det kommunale departement for familie, ligestilling og sociale anliggender modtaget madrasser og senge.

 

Føde til krop og sjæl

Frelsens Hær har desuden modtaget en stor del af den overskydende mad, der ikke kunne leveres tilbage til leverandørerne, hvilket er en stor håndsrækning til korpset, der står bag bespisning af hjemløse flere gange om ugen i Williams Café, samt et suppekøkken i samarbejde med Røde Kors og hjemløseforeningen, NoIni.

Under opholdet i Nuuk boede det danske team i korpset, hvor de både bistod med dette arbejde og serverede åndelig føde for forsamlingen.

Læs mere om både dette virke, som af en deltager beskrives som en ”øjenåbner”, samt om teamets praktiske indsats som frivillige ved vinterlegene i Krigsråbets udgave i april.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik