Nekrolog major Kaja Redam // Apr 5, 2016

Efter lang tids svagt helbred blev vor kære kammerat major Kaja Redam forfremmet til herligheden fra Bispebjerg hospital natten til d. 31. marts. Hun blev 88 år gammel.

Begravelsen finder sted fra Templet Korps, Frederiksberg Allé 9, 1621  København V tirsdag den 12. april 2016, kl. 11.00 og kommandør Carl Lydholm forretter begravelsen.

Vi sætter pris på, at oberst Jørn Lauridsen har udarbejdet nekrologen.


Kaja er udgået fra korpset på Østerbro, og blev i 1959 sammen med sin mand Reinart udnævnt til feltsergent med ansvar for Valby korps og senere for korpset i Kalundborg, indtil antagelsen til uddannelse på officersskolen i 1960.

Som løjtnanter fik de i 1961 ledelsen af korpset i Næsted og fra 1964-68 for korpsene i Herning og Svendborg. De valgte derefter at fratræde tjenesten som officerer for en tid, og i deres fritid gøre tjeneste som underofficerer i korpset på Østerbro.

Men det var imidlertid magtpåliggende for dem at vende tilbage til det kald, Gud havde givet dem, og de meldte sig derfor i 1980 tilbage til gerningen som officerer, solgte deres ejendom, og modtog ordren som ledere af korpset i Haderslev.

Men det blev desværre kun en kort tid, da Reinart i 1981 (58 år gammel) pludselig blev kaldt hjem til Gud, da han var på vej hjem fra et friluftsmøde. Det ramte naturligvis familien hårdt, men ikke desto mindre fortsatte Kaja sin tjeneste, støttet af korpsets kammerater.

I 1983 fulgte tjenesten som leder af den åbne dør ”Oasen” i København, og i 1984 til pensioneringen i 1992 fik hun ledelsen af korpsene i henholdsvis Fredericia, Rønne og på Østerbro.

Efter pensioneringen faldt det i hendes lod at påtage sig ledelsen af hjemforbundet i Templet og senere på Østerbro, hvor hun gjorde en værdsat indsats.

At rejse var også hendes glæde, og hun besøgte bl.a. Jerusalem indtil flere gange, fordi Israel havde en stor plads i hendes hjerte.

Kaja var markant og vel formuleret – var lun, og havde et glimt i øjet. Evangeliet blev forkyndt med overbevisning ud fra egen erfaring og vidnesbyrdet om Jesus Kristus som sin personlige Herre og Frelser, og det gav hendes ord vægt.

Vore tanker og forbøn går til Kajas piger Lillian og Kirsten og deres familier, som kærligt sluttede op om hende til det sidste.

Æret være hendes minde iblandt os.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik