Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy forfremmet til herligheden // Apr 8, 2016

Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy, der som norsk officer i en årrække gjorde tjeneste i Danmark, blev den 31. marts forfremmet til herligheden. Hun blev 84 år.


Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy blev født 8. september 1931 i Lillehammer. I 1953 rejste hun fra Lillehammer korps til Frelsens Hærs (Frelsesarmeens) officersskole i London, og 17. maj 1954 blev hun udnævnt til frelsesofficer.

Ragnhilds første ordre gik til Florø korps og derefter til korpset i Verdal.

I 1955 giftede hun sig med kaptajn Kolbjørn Engøy. Sammen var de ledere for Nakskov korps i Danmark, og tilbage i Norge for korpsene i Mandal, Sandnes, Oslo 3. korps og Trondheim.

Siden blev de ungdomssekretærer i både Østre og Vestre division, inden de fik ordrer til officersskolen. Herefter blev de projektansvarlige for drabantbyvirksomheden i Oslo, inden de igen fik ordrer til Danmark som nationale ungdomssekretærer. Efter en årrække i Danmark, vendte de tilbage til Norge og blev divisionsledere i Nordre division. Herefter fik de ordrer som territoriale ungdomssekretærer for Norge, Island og Færøerne. Deres sidste ordrer i aktiv tjeneste var som divisionsledere i Centraldivisionen.

Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy blev pensioneret den 1. september 1992 og kunne da se tilbage på 38 år i aktiv tjeneste.

Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy begraves fra Vestre gravlunds kapell i Oslo, fredag 15. april klokken 12.00

Frelsens Hær takker for trofast tjeneste og lyser fred over oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøys minde.

Kilde: www.frelsesarmeen.no/perleportalen
 


Kommende arrangementer

d. 25. May

Legoland


d. 31. May

HK lukket


d. 08. til 09. Jun 2019

Pinsestævne


d. 13. til 16. Jun 2019

Folkemødet


d. 14. Jun

Kursusdøgn 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik