Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy forfremmet til herligheden // Apr 8, 2016

Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy, der som norsk officer i en årrække gjorde tjeneste i Danmark, blev den 31. marts forfremmet til herligheden. Hun blev 84 år.


Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy blev født 8. september 1931 i Lillehammer. I 1953 rejste hun fra Lillehammer korps til Frelsens Hærs (Frelsesarmeens) officersskole i London, og 17. maj 1954 blev hun udnævnt til frelsesofficer.

Ragnhilds første ordre gik til Florø korps og derefter til korpset i Verdal.

I 1955 giftede hun sig med kaptajn Kolbjørn Engøy. Sammen var de ledere for Nakskov korps i Danmark, og tilbage i Norge for korpsene i Mandal, Sandnes, Oslo 3. korps og Trondheim.

Siden blev de ungdomssekretærer i både Østre og Vestre division, inden de fik ordrer til officersskolen. Herefter blev de projektansvarlige for drabantbyvirksomheden i Oslo, inden de igen fik ordrer til Danmark som nationale ungdomssekretærer. Efter en årrække i Danmark, vendte de tilbage til Norge og blev divisionsledere i Nordre division. Herefter fik de ordrer som territoriale ungdomssekretærer for Norge, Island og Færøerne. Deres sidste ordrer i aktiv tjeneste var som divisionsledere i Centraldivisionen.

Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy blev pensioneret den 1. september 1992 og kunne da se tilbage på 38 år i aktiv tjeneste.

Oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøy begraves fra Vestre gravlunds kapell i Oslo, fredag 15. april klokken 12.00

Frelsens Hær takker for trofast tjeneste og lyser fred over oberstløjtnant Ragnhild Elisabeth Engøys minde.

Kilde: www.frelsesarmeen.no/perleportalen
 


Kommende arrangementer

d. 27. Apr

Sangerstævne


d. 04. May

Bønnedag i Esbjerg


d. 07. til 09. May 2019

Løjtnantskursus


d. 11. May

NUR


d. 25. May

Legoland 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik