Festival med fokus på Den Himmelske By // May 6, 2016

Himmelske Dage blev i går indledt med flere evnets rundt om i det indre København som en forsmag på, hvad der venter i de følgende tre dages kirkefestival. Også hos Frelsens Hær blev der varmet op med blandt andet en national samling og en cafékoncert med Oslo 3. korps’ hornorkester og mandskor.


Optakt med samme tone

Ved optakten i Frelsens Hær slog de norske musikanter - måske under indflydelse af himmelsk inspiration - præcis den samme tone an, som forinden havde lydt ved den ene ud af i alt tre økumeniske åbningsgudstjenester. Nemlig den gudstjeneste, der med deltagelse af de fleste kirkesamfund fandt sted i en fuldsat Vor Frue Kirke torsdag eftermiddag.

Både i Domkirken og ved koncerten blev betoningen således lagt på Den Himmelske By - ikke blot som noget, der venter, men som en realitet, der gælder her, hvor vi er sat til at leve og tjene.

Ved cafékoncerten i Frelsens Hær smeltede både lyse og mørke toner således sammen i et smukt arrangement af den danske komponist, Erik Silfverberg, ”The Beautiful City”.

 

Gud er til stede i det modsætningsfulde

I Domkirken blev temaet formidlet af en økumenisk 'treenighed' bestående af repræsentanter fra Folkekirken, Den Katolske Kirke og Baptistkirken. Her tjente Den Himmelske By både som metafor for Det Nye Jerusalem og for den aktuelle festivals værtsby, København. Fællesnævneren var også her, at Gud kommer og deler (by)livet med os - ikke kun engang hinsides i evigheden, men nu og her.

Gud er således til stede og rummer os midt i byens modsætningsfulde væsen. Byen, der rummer både lyse og mørke toner, ondt og godt, ophøjelse og fornedrelse, det fremmede og det velkendte.

Især det sidste bekræftes af den mangfoldighed, der med flere end 50 kirker og organisationer, og over 400 events, kommer til udtryk i den indre by frem til søndag.

 

Hornmusik i Domkirken

Frelsens Hær vil også være til stede og sætte sit præg på gadebilledet. Det vil ske under temaet "soup, soap, salvation" i og omkring to telte på Nytorv og Gammeltorv, samt ved både friluftskoncerter og march på Rådhuspladsen og Strøget.

Foruden tilbud om fodvask, suppeservering, bøn og samtaler om alt mellem himmel og jord, vil man eksempelvis fredag kunne opleve modeshows og et genhør med Oslo 3. korps’ hornorkester.

Og selvom orkestrets dirigent ved gårsdagens koncert spøgefuldt bemærkede, at al musik kan spilles i Frelsens Hær, men muligvis ikke i en domkirke, vil man netop fredag klokken 12.30-13.30 kunne opleve Oslo 3. korps' hornorkester give koncert i Vor Frue Kirke i København.

 

Velmødt

Se det fulde program over Frelsens Hærs tilbud og aktiviteter under Himmelske Dage herunder, og følg med i opdateringer her på siden. Benyt også anledningen til at opleve enheden i mangfoldigheden i det kirkelige fællesskab. Det fulde program kan ses her.

 

 

 

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik