Nyt af det gamle på Nytorv // May 7, 2016

Et tidløst budskab om, at Gud frelser, fornyer og forfrisker, blev fællesnævneren for Frelsens Hærs aftryk på fredagens udgave af Himmelske Dage.


Slogan med nutidig relevans

Fra teltvæggen i Frelsens Hærs telt på Nytorv i København skuer et sort-hvidt skyggebillede af William Booth udover mylderet på Himmelske Dage, hvor dansk kirkeliv i disse dage fejrer sit farverige fællesskab.

Det tredelte slogan, ”soup, soap, salvation”, var hans mundrette teologi, som er ligeså relevant i nutid - og målrettet omsættes i handling af Hærens deltagere under festivalen.

 

Essentielle behov

Mens røde bægere med varm suppe skifter hænder, matte fødder svales med et bad og livets store spørgsmål fører til talrige samtaler på pladsen foran teltet, manifesteres Bibelens tidløse tale om, at Gud skaber og omskaber, giver og tilgiver, former og omformer.

Fordi, det han gjorde, det gør han - og fordi et måltid mad, menneskelig omsorg og åndelige svar er essentielle behov i dag som før.

Udover muligheden for at række evangeliet til forbipasserende københavnere i ord og handling, skaber teltbyen på tværs af Nytorv og Gammeltorv også en særlig atmosfære af samhørighed og enhed på tværs af kirkelige traditioner og udtryksformer.

 

Fortsat gyldigt

Ikke langt fra Nytorv skuer andre kirkehistoriske skikkelser i form af festklædte apostel-statuer og Thorvaldsens Kristus ud over Vor Frue Kirke. Her er en tætbefolket skare samlet for at lytte til Oslo 3. korps’ hornorkester, der med både klang og sang gør klassikere som ”Go tell it on the mountain” og ”What a friend we have in Jesus” vedkommende og aktuelle.

De musikalske indslag i Domkirken bliver fulgt til dørs af en påmindelse om, at som Thorvaldsen i sin tid beskrev sit gudsmøde som at ”blive født på ny”, er det også vor mulighed. Fordi Jesus ord på Kristus-statuens sokkel, ”kommer til mig”, fortsat er gyldigt for dem, der tager imod det personligt.

 

Nyt liv hos Gud

Budskabet om, at Gud formår at skabe nyt, får på en særlig måde både ord og ansigt, da Betina Diedrichsen og Jasmin Gauguin til en stor tilhørerskare fortæller om, hvordan de selv har fundet nyt liv hos Gud.

Betina fortæller, at hun i en lang periode var kommet bort fra Gud, men nu var blevet ”redesignet” og ”født på ny”, mens Jasmin (billedet) fortæller, at siden hun gav Gud sit ’ja’, har hun ikke oplevet et eneste øjeblik af håbløshed.

 

Nyt liv i kludene

Ordene gør indtryk på de mange tilhørere, der foruden de personlige vidnesbyrd kan glæde sig over to spektakulære modeshows, leveret af Frelsens Hærs redesign, der er en niche indenfor genbrug, hvor også brugt tøj får nyt liv.

Uanset tøjets fortid kan det omskabes til moderigtige outfits og accessoires. En pointe, der formidles af flotte modeller iklædt forårets farverige trends.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik