Foredrag om de kvinder og mænd, der brød tidens normer og formede Frelsens Hær // May 1, 2014

De svenske forskere, Johan A. Lundin og Fredrik Nilsson, har sat Frelsens Hærs opståen og udformning i hjemlandet under lup og leverer i Valby korps den 12. juni et informativt og underholdende foredrag under titlen: "Prædikende kvinder og grædende mænd."


- Alle historiske studier er et spejlbillede af, hvordan vi lever i dag, og det er altid nyttigt at se på sig selv udefra.

Sådan lød begrundelsen fra den svenske historiker, Johan A. Lundin og etnologen, Frederik Nilsson, da de for få år siden tog hul på et forskningsprojekt om Frelsens Hærs opståen i Sverige. Et projekt, der siden er mundet ud i bogen ”Predikande kvinnor och gråtande män”.

Torsdag den 12. juni kan man opleve et både oplysende og underholdende foredrag med de to forskere i Valby korps. Foredraget, der med let dansk tilpasning også har fået overskriften ”Prædikende kvinder og grædende mænd,” finder sted fra klokken 13.00-16.00. Undervejs holdes en kaffepause.

Frelsens Hær brød normerne
Med titlen sigtes til det, for datiden usædvanlige, at kvinder i Frelsens Hær indtog prædikestolen, og at mænd kunne udtrykke omsorg og ligefrem lade tårerne trille offentligt. Det er med andre ord et foredrag, der sætter Frelsens Hærs første dage i Sverige ind i en historisk og samfundsmæssig kontekst, som utvivlsomt i store træk vil have lighedspunkter til Hæren i Danmark.

For alle, der interesserer sig for Frelsens Hærs rødder – og som med indledningen in mente ser værdien i at høre historien, som den er set ”udefra” med forskeres analyserede blik – er denne eftermiddag i Valby korps et ”must”.

Alle er velkomne – og der er fri entré.

 

 

 

 

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik