OL i Rio 2016 - Frelsens Hær hepper på ‘Team Refugees’ // Aug 2, 2016

Frelsens Hær støtter et team at topatleter bestående af flygtninge fra Afrika og Mellemøsten ved OL i Rio. Udenfor de sportslige arenaer vil over 100 frivillige fra Frelsens Hær samtidig dyste i discipliner som kærlig og praktisk tjeneste blandt OL-byens mange marginaliserede.


Dyster under OL-flaget

Med et socialt og humanitært arbejde i 127 lande har Frelsens Hær historisk afholdt sig fra at holde med specifikke nationale OL-deltagere. Men ved det aktuelle OL i Rio gøres en undtagelse, idet et team bestående af flygtninge fra Afrika og Mellemøsten vil dyste i legene under det olympiske flag. Et initiativ, Frelsens Hær ønsker at anerkende ved at støtte ‘Team Refugees’.

10 topatleter, der er tvunget på flugt og forfølgelse fra deres hjem, får således en chance for at dyste i årets udgave af de Olympiske Lege i Rio i Brasilien.

I en tid med mere end 65 millioner flygtninge rundt om i verden - heraf mange børn - sender deltagelsen af et team bestående af flygtninge ved OL et stærkt signal af håb til de mange fordrevne og forfulgte. Bag initiativet står UNICEF og UNHCR, FN's højkommissariat for flygtninge sammen med en række andre aktører.

 

Flygtninge er mennesker med færdigheder

Oberstløjtnant Dean Pallant, leder for Frelsens Hærs Internationale Kommission for Social Retfærdighed, der er tilknyttet FN i New York, forklarer:

- Frelsens Hær er stærkt bekymret for de millioner af mennesker, der i dag er på flugt fra deres hjem på grund af konflikter og forfølgelse. Denne globale tragedie får langt fra nok opmærksomhed. De påkrævede løsninger er påtrængende. Midt i denne ulykkelige situation vil OL-deltagelsen af 10 flygtninge, der er atleter i verdensklasse, være en påmindelse om, at flygtninge er mennesker med færdigheder, kompetencer og gudgivne talenter, siger han og tilføjer:

- Frelsens Hærs Internationale Kommission for Social Retfærdighed opfordrer alle til at heppe på det sammensatte ‘Team Refugees’ som en symbolsk støtte til de mange kvinder og mænd, piger og drenge, der er flygtninge eller asylansøgere.

 

Teams fra Frelsens Hær ved OL

Samtidig vil over 100 frivillige fra Frelsens Hær være til stede i Rio for at udføre åndelig og praktisk tjeneste rundt omkring i byen under OL. Med internationale team-medlemmer fra lande så langt fra som Australien, Canada, Island og Danmark vil sport blive benyttet som ’universelt sprog’ - mens evangeliet formidles til blandt andet de mange favelaer.

 

Gavner hele familien

En af dem, som har positive erfaringer med sportsaktiviteter i disse områder, er kaptajn Ionara Tebas, der er korpsleder og centeransvarlig i Méier, en bydel i det nordlige Rio de Janeiro.

- Det er en måde at opsøge folk, som kan have behov for vores hjælp. Vi besøger dem og kommer til at lære hele familien at kende, forklarer hun.

Det er ikke usædvanligt, at de familier, kaptajn Tebas er i kontakt med, har omfattende behov. Alkohol- og narko-afhængighed er udbredt og er en destruktiv cocktail for familiernes økonomi.

 

Gunstig mulighed

To medlemmer af Frelsens Hær i Rio-forstaden, Niterõi ser med forventning og entusiasme frem til de forestående fremstød.

Den ene af dem, Vania Quintão, har prøvet at være en del af et tilsvarende fremstød ved Pan-American Games i 2007 og også i forbindelse med nogle af Rios utallige karnevals.

- Jeg ser meget frem til de Olympiske Lege og glæder mig til at være en del af et stort team af frivillige. Jeg tror, det er en gunstig mulighed for os til at udføre vor mission, fortæller hun og suppleres af Elisa Moura, der også er fra Niterõi:

- Vi har her en særlig mulighed for at tjene gadens folk og vise dem et glimt af Jesus. Det gælder både de mange gadesælgere og mennesker, der kommer hertil for at overvære de sportslige begivenheder.

 

Både flygtninge og fattige

Både på og udenfor de sportslige arenaer ønsker Frelsens Hær således at slutte op om verdens forfulgte og fattige. Dels ved at heppe på et team bestående af flygtninge, og dels ved at yde næstekærlig og praktisk tjeneste blandt OL-byens mange marginaliserede.

Læs mere om ‘Team Refugees’ her.

Læs mere om Frelsens Hærs virke blandt flygtninge i Europa her.

Læs mere om Frelsens Hær arbejde i Rio under OL og til dagligt i Frelsens Hærs sommerudgave af Krigsråbet.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik