Frelsens Hær klar til langsigtet indsats efter jordskælv i Italien // Aug 26, 2016

I Italien kæmper flere end 5400 redningsarbejdere i kapløb med tiden om at finde overlevende, efter et kraftigt jordskælv onsdag skabte store ødelæggelser i området omkring byerne, Amatrice, Accumoli, Posta og Arquata del Tronto i det centrale Italien. Frelsens Hær står standby og stiller gæstehus til rådighed.


Trods foreløbigt 268 omkomne og op mod 400 kvæstede har de italienske myndigheder endnu ikke anmodet om assistance udefra i form af redningsmandskab, hvilket blandt andet tilskrives et italiensk beredskab i verdensklasse. Foreløbigt er 278 mennesker blevet reddet ud af murbrokkerne, og så længe der er håb om at finde overlevende fortsætter redningsindsatsen.

Heller ikke Frelsens Hær i Italien er af myndighederne blevet anmodet om at indgå i den første fase af undsætningen. Men på længere sigt undersøges muligheden for, at Frelsens Hærs command for Italien og Grækenland kan formidle tæpper og andre basale fornødenheder til de berørte af jordskælvet, hvoraf mange - trods risikoen for efterskælv - afviser at forlade deres ødelagte huse.

 

Fælleskirkelig indsats

Foreløbigt oplyser Frelsens Hærs regionale leder, oberstløjtnant Massimo Tursi, at Frelsens Hær har allieret sig med en række andre evangeliske kirkesamfund omkring en fælles indsats, ligesom Hæren har stillet sit gæstehus i Rom til rådighed for 30 ofre for katastrofen, som er villige til at forlade katastrofeområdet.

Sammen med sin kone, oberstløjtnant Anne-Florence Tursi er han hastet til regionen for at drøfte med beredskabet, hvordan Frelsens Hær eventuelt kan gøre en positive forskel. Trods økonomiske begrænsninger er Hæren indstillet på at bistå på både kort og langt sigt.

- Vi er ikke alene om dette, erklærer han sammen med en tak til alle, der med forbøn og donationer støtter Hærens indsats i den ramte region.

 

Støt katastrofehjælp

Du kan støtte Frelsens Hærs katastrofehjælp ved at donere et bidrag til Frelsens Hærs konto for katastrofehjælp: Reg. nr. 4183 Kontonr.: 1012 0551 - ligesom det er muligt at donere online via følgende link: www.frelsenshaer.dk/indsamling/donation-katastrofehjaelp
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik