’Uden kærlighed er vi ingenting’ // Sep 5, 2016

I søndags blev de danske kadetter Ingrid og Benny Munk sammen med deres norske kolleger budt velkommen til to års studier ved den norske officersskole i Moss. Velkomstmødet fandt sted i Templet i Oslo og blev dækket af Marianne Jernberg fra Krigsropet og fotograf Kristianne Marøy. Læs her reportagen, som er hentet og oversat fra Perleportalen.


Kommandør William Cochrane havde fokus på budskabet om næstekærlighed, da han ønskede fire nye kadetter i Frelsens Hær velkommen.

Søndag eftermiddag var der velkomstmøde for nye kadetter i Templet korps i den norske hovedstad, Oslo. En godt fyldt sal havde ekstra stor forventning knyttet til aftenens begivenhed. Foruden velkomsten til kadetterne, var det således kommandør William Cochranes første offentlige opgave som territorialleder for Frelsens Hær i Norge, Island og Færøerne.

Årets kadetsession i Frelsens Hær hedder ”Evangeliets budbærere” og er fire i tallet. To er fra Norge, to er danske. Øyvind Askevold går ud fra Moss korps, Solfrid Margrethe Storly fra Trondheim, mens Ingrid og Benny Munk går ud fra Aalborg i Danmark.

- Min bøn for jer kadetter, er, at I i løbet af to år på officersskolen vil lære kærlighedens sprog, sagde kommandør William Cochrane i sin tale.

 

Love, love, love

- God eftermiddag! Jeg har set frem til denne dag, sagde skotske William Cochrane på norsk efter blot to uger i Norge.

Salen var tydeligt imponeret over Cochranes norske optakt, mens resten af talen, naturligt nok, blev holdt på engelsk. Kommandøren glædede sig særligt over, at hans første offentlige opgave som territorialleder var at byde nye kadetter velkommen.

- Min bøn for jer kadetter, er, at I i løbet af to år på officersskolen vil lære kærlighedens sprog. For ingen opgave I er kaldt til, er større end det. Hvis I kan elske mennesker som Kristus har elsket os, hvis I kan elske hverandre som Kristus har elsket jer, så vil evangeliet blive synligt, og det vil blive hørt, sagde han.

Kommandøren afslørede, at han kommer til at gentage én ting ofte, ikke alene til kadetterne, men til hele territoriet:

– Uden kærlighed, uden giverglade hjerter, uden udstrakte hænder, er vi ingenting! For hvis I ikke lærer at elske, hvad er det så værd? Jeg beder af hele mit hjerte, kadetter, at I, officersskolen, Hæren i alle vore territorier, ja, at hele Guds rige vil udvides og vokse, og at vi alle bliver bedre mennesker gennem jeres liv og den tjeneste, I skal stå i.

 

Ny rektor og stab

I tillæg til fire nye kadetter, har officersskolen fået ny rektor og stab dette efterår. Oberstløjtnant Elisabeth Henne er rektor, mens majorerne Thormod Langeland, Bjørg Randi Bråthen og Lars Bråthen udgør resten af den faste stab. Herudover vil der være flere gæsteforelæsere.

- De som ved mest om livet på officersskolen netop nu, er faktisk andenårskadetterne, ”Glade forbedere”, konstaterede Elisabeth Henne til latter fra salen, før hun holdt en varm tale om Jesu-navnets store kraft. Hun kom også med en klar opfordring til kadetterne:

- Lad Jesu-navnet være grundlaget og klippen i dit liv!

- Min enkle hilsen til jer er denne: Velkommen til officersskolen, og velkommen til tjeneste i Jesu navn, afsluttede hun.

 

Sang og musik

Aftenen bar også præg af musikalske indslag. Templet hornorkester deltog under ledelse af Yngve Slettholm. Deres flotte fremførelse af blandt andet ”Fill the World With Glory” af Kevin Larson høstede stor applaus.

Kadetterne sang ”Åh, Gud jeg trænger dig”, og også deres nye sessions-sang, ”Evangeliets budbærere”, sidstnævnte skrevet af Ingebjørg M. Lyster og Ann Pender. Kadet Benny Munk spillede en cornetsolo til ”Kom og rør ved mig”.

Major John Wahl bragte en hilsen på vegne af det danske territorium til forsamlingen og til de danske kadetter, og selvom programmet var tilrettelagt af officersskolen, var det chefsekretæren, oberst Jan Peder Fosen, der på en fin måde lodsede alle fremmødte sikkert gennem velkomstmødet.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik