3.300 børn og voksne på sensommertur med Frelsens Hær // Sep 11, 2016

Mens nordjyske familier i går lørdag var med Frelsens Hær i Fårup Sommerland, gik turen for 2500 børn og voksne til BonBon-Land. I alt var 3.300 således på udflugt med Frelsens Hær, hvor det især for sidstnævnte blev en begivenhed udover det sædvanlige.


Sensommersolen havde lørdag et solidt overtag over den sydsjællandske forlystelsespark, hvor både entré og traktement, inklusiv BonBon-is i forskellige udgaver, var afregnet på forhånd, og hvor økonomisk trængte familier fra hele Sjælland kunne nyde et sjældent lyspunkt i hverdagen.

 

Forlænget ophold

Ligesom den tilsyneladende endeløse sensommer, trak også opholdet i BonBon-Land lidt ud i forhold til ’køreplanen’. En håndfuld af de cirka 50 busser, der stod for hjemtransporten var således kortvarigt ude af syne, mens en enkelt kørte fast i den bløde skovbund.

Det forlængede ophold mellem busser og bøgetræer, blev dog til stor fornøjelse udfyldt af en gruppe unge musikanter fra Valby, som underholdt med festlig brassmusik.

 

Noget at fortælle om

Forinden havde dagen budt på fornøjelige timer med talrige forlystelser som Måneland, Fantasy Expressen og Pelle Piratsprøjt. Frokosten blev indtaget i form af en stor fælles udendørs buffet, hvor en hær af BonBon-Lands medarbejdere stod for serveringen.

Efter frokosten stod frivillige fra Frelsens Hær klar med soveniers, der som et nyttigt minde om dagen bestod af unikke turtasker og penalhuse, produceret i Bangladesh som en del af Frelsens Hærs ’fair trade’ koncept, Others.

Målet for Frelsens Hær er netop at gøre dagen minderig og give børnene en oplevelse, de kan fortælle om i skolen og børnehaven bagefter - hvilket langt fra er en selvfølge, når husholdningsbudgettet er baseret på eksempelvis dagpenge eller kontanthjælp.

 

Taknemmelig respons

Da dagen sluttede med minikoncert i det grønne udenfor forlystelsesparken, stod den positive respons da også i kø fra mange glade forældre, som havde haft mulighed for at tage familien med på udflugt. En respons flere siden har valgt at gentage på facebook.

Her kan man blandt andet læse en replik som denne:

- Tusind tak for en dejlig dag i BonBon-Land. Er nu hjemme med tre trætte børn, efter nogle dejlige, hyggelige timer.

 

Også udflugt til Fårup

Fælles for deltagerne er, at sociale udfordringer gør hverdagen til en kamp for at få de økonomiske ender til at nå sammen, ligesom de ved juletid har måttet bede Frelsens Hær om en håndsrækning.

Foruden turen til BonBon-Land var godt 800 børn og voksne i går med Frelsens Hær i Fårup Sommerland. Tilsammen var således 3.300 på udflugt med Frelsens Hær.

Tidligere på sommeren er to andre udflugter gået til Legoland og Jobo Land, og i alt har Frelsens Hær i år haft op mod 8.000 børn og voksne på udflugt eller lejr. Et antal, der imidlertid kun udgør en tredjedel af alle de familier, som står på venteliste.

Både udflugter og lejre afholdes med støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik