Husk at købe genbrug i dag - og støt udsatte børn i Polen og Bangladesh // Oct 7, 2016

Ved den årlige Missions-projektdag, den første fredag i oktober, går al overskud fra Frelsens Hærs genbrugssalg til projekter i lande, Hæren i Danmark har som missionspartnere. I år til hjælp for udsatte børn i Polen og Bangladesh.


I dag, fredag den 7. oktober, donerer Frelsens Hærs genbrugsbutikker i hele Danmark dagens omsætning til en sommerlejr for udsatte børn i Polen og et skoleprojekt for børn af prostituerede i Bangladesh.

For femte år i træk giver Frelsens Hærs genbrugsbutikker et rundhåndet beløb til gavn for Frelsens Hærs indsats i børnehøjde i lande, hvor hverdagen er en kamp, og hvor fremtiden er uden håb.

Præcis hvor rundhåndet, donationen bliver, afgøres dog ikke alene af de engagerede medarbejdere i genbrugsbutikkerne. Men afhænger derimod af de mange kunder, der ventes at lufte shopping-genet i Frelsens Hærs mere end 20 genbrugsbutikker og centre rundt om i landet.

Både for socialt udsatte børn i Polen og børn, der er opvokset på bordeller i Bangladesh, er hjælpen afgørende. Fælles for de to målgrupper er, at de er henvist til en opvækst i tæt befolkede områder med stor fattigdom og få muligheder.

 

Sommerlejr for polske børn

Mange børn i Polen lever under kummerlige forhold med alkoholmisbrug og omsorgssvigt som et grundvilkår.

Derfor har Frelsens Hær i flere byer oprettet børnecentre, hvor børnene kan få et måltid mad, lektiehjælp og et frirum i et omsorgsfuldt miljø. Trods mange fremskridt er Polen fortsat et udpræget mangelsamfund, hvor fattigdom, hjemløshed, misbrug og forsømte børn hører til de barske realiteter. Det anslås således, at knap tre millioner polakker lever i reel fattigdom, hvoraf op mod en tredjedel er mindreårige børn og unge.

Major Joan Münch, der de sidste tre år har haft ansvaret for Frelsens Hærs arbejde i Polen, fortæller, at selv de af børnenes forældre, som er i arbejde, må klare sig for så lav en indkomst, at den kun lige rækker til huslejen til de typisk overfyldte boliger uden varme.

Bliver man ramt af sygdom eller arbejdsløshed, kompliceres hverdagen yderligere, hvilket især børnene betaler prisen for.

I forlængelse af den indsats, Frelsens Hær yder for at give børnene et lyspunkt i hverdagen, ønsker man således at kunne give dem et tilbud om at komme på sommerlejr - hvilket årets indtægt fra missions-projektdagen vil gøre muligt. Hvor mange børn, der kan komme med på lejr, afgøres af antallet af kunder, der lægger vejen forbi genbrugsbutikkerne fredag den 7. oktober.

Frelsens Hær arbejder i Polen især i Warszawa, Starachowice, Rzeszow og Malbork, mens flere andre byer efterspørger et tilsvarende lokalt virke.

 

Bedre start for mødrene...

I Bangladesh har Frelsens Hærs et rehabiliteringsprogram for prostituerede, der vælger at forlade den usle, slavelignende tilværelse i en bordel. Det er en lang proces for kvinderne, der ofte først skal lære at læse og regne og oplæres til at kunne klare lønnet arbejde.

For at deres børn kan få en bedre start i livet, skal de i skole, hvilket er omkostningsfuldt i Bangladesh, hvor der skal betales skolepenge, foruden skoleuniform og andet udstyr.

 

... og for deres børn

I forlængelse af denne indsats, hvor kvinderne i et toårigt rehabiliteringsforløb oplæres i færdigheder, der gør dem i stand til at søge job eller selv starte en lille virksomhed, er de uden indtægt og har derfor ingen mulighed for at betale for deres børns skolegang.

Frelsens Hærs misionssekretær, major Ingrid Larsen, fortæller, at mens kvinderne således får hjælp, er der ikke taget højde for børnene.

Mange af disse har tilbragt deres første leveår i et usselt bordelmiljø. Skal de have en chance for en bedre start i livet end deres mødres, er muligheden for skolegang en første betingelse.

Målet med årets donation fra missions- projektdagen er således at fuldende et vitalt projekt, hvor tidligere prostituerede eksempelvis opkvalificeres via Frelsens Hærs fairtrade-koncept, Others, til også at opkvalificere deres børn.

Som genbrugskunde den 7. oktober kan man være med til at tage kampen op mod et liv i fattigdom og give børn i Bangladesh en chance for at bryde mønstret fra en opvækst på et bordel.

Foruden indsatsen i genbrug fredag den 7. oktober opfordres Frelsens Hærs korps og institutioner til at følge op med tilsvarende initiativer lørdag den 8. oktober. Hør nærmere om dette i din lokale Frelsens Hærs-afdeling.

 

Støt direkte

Det er også muligt at støtte missions-projektdagen direkte. Via MobilePay på 30 58 53 21 eller netbank på Reg. 4183 Konto 500-1641 - mærket ’Projektdagen’.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik