Omfattende behov for hjælp i Haiti efter orkanen Matthew // Oct 7, 2016

Frelsens Hær i Haiti deltager i hjælpearbejdet efter orkanen Matthew, der de seneste dage har skabt store ødelæggelser i de caribiske land. Aktuelt udfører Hærens folk således lægebehandling, samt uddeling af fødevarer, vand og basale fornødenheder.


Over 60.000 mennesker har søgt tilflugt i nødherberger, mens mere end 1000 meldes omkomne efter årtiets værste orkan i landet.

Begge tal ventes at stige yderligere, idet ødelagte broer og veje gør det vanskeligt for redningsmandskab at nå ud til alle berørte områder. Den voldsomme regn og kraftige vind gør det desuden svært at bringe nødhjælp ud med fly.

 

Mange er hjemløse

Major John Eddy Bundu, der er projektofficer for Frelsens Hær Haiti Division, fortæller, at orkanens hærgen er gået værst ud over den sydlige og sydøstlige del af Haiti.

Mange mennesker har mistet deres hjem, og der er sket store materielle skader.

Også Frelsens Hærs korps og et stort antal af Hærens skoler er beskadiget, blandt andet ved at flere har mistet taget.

Frelsens Hærs danskgifte territorialleder i Caribien, kommandør Gerrit Marseille oplyser, at både officerer og stab har gennemført kurser i katastrofeberedskab med bistand fra Frelsens Hærs International Emergency Services, ligesom man på andre måder har forberedt sig på katastrofer som den, der aktuelt har ramt det fattige land.

 

Læge- og fødevarehjælp

I hovedstaden Port-au-Prince har Frelsens Hær således åbnet en lægeklinik, hvorfra der tilbydes behandling af sårede og tilskadekomne.

I såvel hovedstaden som andre byer som Fonds-des-Negres, Aquin og Petit-Gouâve formidler Frelsens Hærs hjælpeteams desuden fødevarer, vand og andre basale fornødenheder til de berørte af katastrofen.

De fødevarer, som uddeles består især af ris, olie, kød og bønner. Med en donation på 20.000 US-dollars forventer Frelsens Hær i Haiti at kunne sikre daglige måltider til de berørte i cirka otte dage. I samme tidsrum håber man at kunne få et bedre overblik over ødelæggelserne.

 

Støt Haiti

Senere venter genopbygningen. Allerede nu rapporteres der om byer, hvor 80 procent af husene er ødelagt.

Det er således store udfordringer, der venter i de kommende dage og måneder. Major John Bundu takker for at den støtte, Frelsens Hær i Haiti modtager i den vanskelige situation, ligesom fortsat forbøn værdsættes.

Bidrag til Frelsens Hærs katastrofehjælp kan doneres direkte ved at klikke her.

 

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik