Gode råd til rådgivere på Nørrebro // Nov 9, 2016

Når mennesker går i gældsfælden eller farer vild i lovjunglen, er der hjælp at hente hos Frelsens Hærs rådgivningstjeneste på Nørrebro. For at være opdateret om de seneste nye paragraffer bliver de tilknyttede rådgivere løbende klædt på til opgaven. Forleden var korpscentret således vært for en temaaften om lejelov og loft over kontanthjælp.


Der er cirka 80 frivillige rådgivere tilknyttet retshjælpen og gældsrådgivningen i Frelsens Hærs korpscenter på Nørrebro. En del af disse indledte november med en temaaften om emner som kontanthjælpsloft, 225-timersreglen, integrationsydelse og uddannelseshjælp, ligesom de seneste ændringer i lejeloven kom under lup.

Aftenen var tilrettelagt af korpscentrets teamledere i socialret, Malene og Esben i samarbejde med gældsrådgivningens faglige leder, Andreas. Emnerne var valgt, fordi de er højaktuelle og giver travlhed i rådgivningen dette efterår.

Mange spørgsmål blev stillet af de engagerede frivillige, og mange blev også besvaret. Samtidig stod det imidlertid klart, at svarene til reformramte borgere er blevet færre, hvilket vækker bekymring hos rådgiverkorpset.

 

Rådgivning mandag og onsdag

Trods udfordringerne er man naturligvis indstillet på at afsøge de muligheder for hjælp, der findes, og borgerne kan fortsat søge gratis rådgivning hos Frelsens Hær i Thorsgade på Nørrebro.

Hovedparten af rådgiverne studerer til dagligt jura og stiller deres kompetencer frivilligt til rådighed hver mandag og onsdag. Herudover tilbyder korpscentret også en række sociale og åndelige tilbud for mange målgrupper.

Yderligere info kan findes på adressen www.fhnorrebro.dk

 

 
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik