Ny socialminister gav et nap med juleposerne, der uddeles i denne uge // Dec 20, 2016

Mange steder rundt om i landet uddeles der i denne uge julehjælp fra Frelsens Hærs lokale korps. En indsats, der blandt andet ydes ved hjælp af en trofast hær af frivillige. I København stillede den nye børne- og socialminister Mai Mercado i sidste uge også op og gav en hånd med, da de mange tusinde juleposer skulle pakkes.


I København har julehjælpen nået et niveau, hvor Frelsens Hærs egne faciliteter er blevet for små til de indledende manøvrer. Pakningen var således i år flyttet til Bella Centret på Amager, som uden beregning stillede både en pakkehal og en flok frivillige medarbejdere til rådighed.

Selve uddelingen af julehjælpen foregår i hovedstaden såvel som i de øvrige korps fra Frelsens Hærs egne lokaler. Her indbydes familierne og deres børn til en hyggelig sammenkomst, med julesalmer, musikalske indslag og juleoptrin i børnehøjde. En populær tradition ved uddelingen i Templet på Frederiksberg Allé er desuden, at Københavns Politi og Brandvæsen tilbyder oplevelser for børnene på pladsen uden for.

 

Opsøgende indsats hele året

Trods sin korte tid som børne- og socialminister valgte Mai Mercado (K) at støtte op omkring Frelsens Hærs julehjælp, og samtidig tage sig tid til at samtale med Frelsens Hærs landsleder, oberst Hannelise Tvedt og kommunikationschef Lars Lydholm.

Lars Lydholm oplyser, at temaet for drøftelserne med socialministeren især var de udsatte familiers situation resten af året. Her er hverdagen ofte er en kamp både økonomisk og socialt, hvorfor Hærens familiearbejde på ingen måde er begrænset til julesæsonen.

Mai Mercado, der også før sin tiltræden som minister har beskrevet sig selv som socialkonservativ, kombinerede således den praktiske indsats med at tage imod informationer om den opsøgende indsats, Frelsens Hær har udviklet et særligt koncept for i flere byer rundt om i landet.

 

Du kan også give en hånd

Selvom slutspurten er sat ind for Frelsens Hærs julehjælp, er behovet for en økonomisk håndsrækning til julens velgørenhed stadig stort. For at kunne uddele julehjælp er der på landsplan behov for syv-otte millioner kroner.

Det er muligt at støtte julehjælpen økonomisk på netbank 4183-7001568, MobilePay 2222 eller via www.julebidrag.dk
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik