Julehjælp og langtidsholdbar juleglæde // Dec 23, 2016

Op mod 9000 familier kan gå julen i møde med glæde og fred i sindet. Frelsens Hær har i ugen op mod jul formidlet julehjælp til sårbare familier over hele Danmark - en hjælp, der også rækker ind i det nye år. Dem knaphed, der bliver synlig i julen, består nemlig som stigende skjult fattigdom året rundt. I forlængelse af julehjælpen tilbyder Frelsens Hær således lejr- og feriehjælp, samt lokale selvhjælpsgrupper, rådgivning og opsøgende familiearbejde m.m. året rundt.


Frelsens Hær har cirka 30 korps i landets større byer. Herfra er julehjælpen blevet formidlet til alle dele af landet, også i områder, hvor Frelsens Hær ikke er repræsenteret. Det betyder, at eksempelvis også socialt sårbare familier i ’udkantsdanmark’ har haft mulighed for at søge hjælp. Frelsens Hær i Sønderborg har således også uddelt julehjælp i Haderslev, Tønder og Aabenraa, hvor lokale kirker har stillet lokaler til rådighed.

 

Spontan lystænding og bøn

De kirkelige rammer tilførte her en naturlig, andagtsfuld stemning omkring juleuddelingen, og flere deltagere tog spontant imod muligheden for at gå frem og tænde et lys eller skrive en kort bøn, mens ’Nu tændes tusind julelys’ blev afsunget som fællessang.

Som modvægt til en tid, der for mange julehjælps-modtagerne er forbundet med stres og bekymring, blev arrangementet i Aabenraa desuden rundet af med, at alle blev budt på vam kaffe og kakao med flødeskum. Et indslag, der skabe en skøn førjuls-stemning i et uhøjtideligt fællesskab.

 

Seebach, Pyrus og Kandis

For Frelsens Hær er det afgørende af gøre uddelingen til en positiv og værdig oplevelse. Mens man i det sønderjyske eksempelvis bød på en vedkommende refleksion over Rasmus Seebachs nye hit, ’Livet går videre’, fik deltagerne ved en uddeling i København, hvor i alt over 2600 familier fik julehjælp, en ’liveoplevelse’. Her sprang de populære julekalendernisser, Pyrus og Kandis pludselig på scenen og optrådte gratis.

 

Autentisk stald- og skovstemning

Mange steder som for eksempel i Aarhus bød Frelsens Hærs juleuddeling på underholdende indslag med både optrin, sang og musik. I Aarhus betød det, at juleevangeliet blev fortalt med drama og dialog, hvori alle i salen medvirkede - og skabte en autentisk oplevelse af at være i en stald ved Betlehem.

Ligeså autentisk var oplevelse udenfor, hvor en mindre granskov fyldte pladsen. En af byen juletræssælgere havde besluttet sig for at donere et juletræ til alle de 580 familier, der modtog julehjælp i den jyske hovedby.

 

Et træ at lægge gaverne under

I København krævede det lidt større held at kunne forlade uddelingen med et juletræ under armen. Her indgik juletræer nemlig i en konkurrence, hvilket den stolte Milas og hans mor var glade for. Både i hovedstaden og i provinsen blev gavekort eller kolonialvarer desuden suppleret med flotte legoæsker, fodboldbilletter og andre sponsorvarer, ligesom der var nyttige gaver fra fødevarebanken.

 

Oplevelser i børnehøjde

Foruden løjerne indenfor i København stod politi og brandvæsen som altid klar udenfor med uddeling af brandhatte og beskyttelsesbriller til nytårsaften. For børn i familier med økonomisk knaphed og vanskeligheder i hverdagen, indgår oplevelser i børnehøjder sjældent i budgettet. Med de med børnevenlige indslag understreges således, at julehjælp er et bidrag til juleglæden og til at have noget at fortælle om i skolen og i børnehaven.

 

Konkrete tilbud og klar tale

På den anden side af julen er det Frelsens Hærs håb, at glæden kan forlænges langt ind i det nye år. Både med konkrete tilbud til socialt sårbare familier og til - med klar tale overfor lovgivere - at gøre opmærksom på fattigdomsskabende reformer.

Det er således Frelsens Hærs oplevelse, at efterårets kontanthjælpsreform med indførelse af et markant lavere loft over offentlige ydelser sammen med 225-timers reglen, har gjort de fattige familier fattigere - og køen til årets julehjælp unødigt længere.

 

Hjælp os at hjælpe

Selvom julen står for døren, er det stadig muligt at støtte Frelsens Hærs julehjælp.

Som formidlere er Frelsens Hær afhængig af andres påskønnelse og opbakning. Hjælp os at hjælpe!

Det er muligt at støtte julehjælpen via netbank 4183-7001568, MobilePay 2222 eller www.julebidrag.dk

Tak for dit bidrag - og glædelig jul.

 

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik