Verdensvid mobilisering // Jan 13, 2017

Gud har sat os til at tjene i samfundet. Vi kan ikke vente på, at mennesker kommer til os. Vi må række ud til dem, siger general André Cox og kalder til verdensvis mobilisering.


Da Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox i sin nytårshilsen kaldte Frelsens Hær til fuld mobilisering, gentog han sin vision om en hær, der lever efter de værdier, den prædiker.

På samme måde blev, der sat handling bag ordene, da årets initiativ i går blev lanceret på det internationale hovedkvarter (IHK) i London.

Her blev forbipasserende allerede fra morgenstunden mødt af salvationister, som på pladsen foran IHK tilbød varm chokolade og samtaler. Med kuldegrader i luften i hjertet af den britiske hovedstad, var det et initiativ, der blev vel modtaget.

Indenfor blev lanceringen af temaet ‘Verdensvid mobilisering’ senere proklameret med livedækning via internettet og formelt indledt med bøn, lovsang og indslag fra den verdensvide Frelsens Hær. Ikke som en intern event, men snarere som et udsendelsesmøde. 

 

Vi må genopdage vor mission

Under sammenkomsten blev general André Cox interviewet af Andrew Yates, en ung soldat fra Bromley Temple korps og medarbejder på IHK. Her forklarede generalen, at initiativet til ‘Verdensvid mobilisering’ kommer i naturlig forlængelse af de globale bøn- og bibellæsningstiltag, der var knyttet til 150-års kongressen i 2015.

- Mobilisering er den arv, vi må tage op efter kongressen, som netop understregede vort behov for dette, sagde han.

- Vi må gå ud og genopdage vor mission, lød det videre fra generalen, der ikke blot adresserede sit budskab til de fremmødte, men også til den verdensvide kreds af tilhørere, der fulgte begivenheden via internet-tv.

 

Vi må gå og række ud til folk

Samtidig understregede han vigtigheden af Frelsens Hærs todelte mission - at forkynde evangeliet om Jesus Kristus og i hans navn møde menneskelige behov uden diskrimination.

- Der hvor Frelsens Hær oplever fremgang og vækst, er de steder, vi er bevidste om vor todelte mission, fastslog han med henvisning til de indtryk han høstet på sine mange internationale rejser.

Under skildringen af Frelsens Hær som et redskab for det gode og for positiv transformation udfordrede han Frelsens Hærs lokale enheder rundt om i verden:

- Gud har sat os til at tjene i samfundet. Vi kan ikke vente på, at mennesker kommer til os. Vi må gå og række ud til dem.

 

Tilbage til gadens folk

Begivenheden bød også på en række videoklip, der afspejlede Hærens internationale dimension. Blandt andet en bibellæsning med officerer fra forskellige lande, hvor ordene var knyttet til sangen 'Shine from the Inside Out'

Her kunne man blandt andet høre den territoriale leder for Frelsens Hær i Danmark og Grønland, oberst Hannelise Tvedt læse opfordringen fra 1. Johannesbrev 4,7-17, der indledes med ordene:

”Mine kære, lad os elske hinanden, for kærligheden er af Gud, og enhver, som elsker, er født af Gud og kender Gud. Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, for Gud er kærlighed.”

En opfordring, der efter mødet igen blev omsat i konkrete kærlighedsgerninger på gadeplan. Sammen med afrikanske officerer og til en rytmisk gospelsang, 'We are marching in the light of God' ledte generalen således til slut hele forsamlingen tilbage til gaden, hvor troen blev serveret lige så varm som den dampende chokolade.

 

Du kan se lanceringen af ’Verdensvis Mobilisering’ på video herunder.

 

 

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik