Rådgivningstjeneste udvides til Aalborg og Odense // Apr 6, 2017

Efter mere end et årti med gældsrådgivning og retshjælp på Nørrebro i København udvider Frelsens Hær nu rådgivningen til Fyn og Jylland - i henholdsvis Aalborg og Odense.


I Frelsens Hærs korpscenter i Thorsgade på Nørrebro sidder cirka 80 frivillige hver mandag og onsdag klar til at hjælpe borgere ud af deres juridiske og økonomiske problemer. Det har de gjort i cirka 12 år, og nu er tiden kommet til at bruge erfaringerne til også at tilbyde rådgivning i Odense og Aalborg.

 

Gældsrådgivning i Aalborg

Næste skridt bliver Aalborg, hvor et tilbud om gældsrådgivning åbner mandag den 10. april hos Frelsens Hær, Skipper Clementsgade 9. Gældsrådgivningen vil herefter have åbent hver mandag fra klokken 16.00-19.00.

Den nordjyske gren af Frelsens Hærs gældsrådgivning ledes af Anne Amby. Ligesom i København udfører hun rådgivningstjenesten sammen med frivillige, hovedsageligt jurastuderende, der stiller deres kompetencer til rådighed.

På billedet til højre ses to af de nye rådgivere i Aalborg, Ingi og Simon, der studerer henholdsvis jura og erhvervsjura

 

Retshjælp i Odense

Mens tilbuddet i Aalborg primært er rettet mod mennesker, der er gået i gældsfælden, er målgruppen i Odense fortrinsvis mennesker, der er faret vild i lovjunglen.

Her ydes der hos Frelsens Hær på Peder Skrams Vej 31 juridisk rådgivning hver tirsdag klokken 16.00-19.00. Leder af dette tilbud er Amalie Jensen.

 

Vokseværk i København

Parallelt med at konceptet udvides til andre byer, har rådgivningen i hovedstaden også vokseværk. Ved årsskiftet blev Malene Larsen således ansat som daglig leder af rådgivningstjenesten på Nørrebro, mens den hidtidige leder, Maia Skov (billedet til højre) blev National Projektleder for Frelsens Hærs rådgivning i Danmark.

 

Tre rejsehold i tillæg til lokaltjeneste

Denne forstærkning har ført til, at korpscentret i Thorsgade 48 ikke alene tilbyder retshjælp hver mandag klokken 16.00-19.00 og gældsrådgivning hver onsdag klokken 16.00-19.00. Hertil kommer nu tre rejsehold (retshjælp) i hjemløsecaféen, Giv Din Hånd, i Københavns Nordvestkvarter, hos FSB Ryparken, en boligsocialhelhedsplan på Østerbro, samt et tilsvarende rejsehold hos FSB i Husum.

Samlet set tilbyder Frelsens Hær dermed retshjælp tre steder i København foruden gældsrådgivning og retshjælp på Nørrebro - og nu også rådgivning i Jylland og på Fyn.

 

Yderligere info

For yderligere info om Frelsens Hærs rådgivning:

  • i Aalborg klik her.
  • i Odense klik her.
  • på Nørrebro klik her.
  • i Danmark klik her. 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik