Akut og langsigtet indsats mod tørke og sult i Østafrika // Apr 19, 2017

Den værste tørke i Østafrika i mange år kræver handling på både kort og langt sigt. Frelsens Hær i Kenya borer efter vand, uddeler mad og underviser i dyrkning af alternative afgrøder.


’En humanitær katastrofe af enormt omfang,’ kalder Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox den langvarige tørke, der har ramt en række lande i Østafrika, hvor op mod 1,4 mio. børn er i direkte fare for at dø af underernæring.

I Isiola, der er et af de hårdest ramte områder, knap 300 kilometer nord for Kenyas hovedstad Nairobi, har Frelsens Hær netop gennemført en boring efter vand. Vandforsyningen sikrer nu områdets beboere rent drikkevand, ligesom de kan tage vare på deres kreaturer og afgrøder.

Mens muligheden for at udføre tilsvarene indsatser andre steder undersøges, uddeler Frelsens Hærs hjælpeteams især i landets nordvestlige provins Turkana, fødevarer til mange tusinde mennesker, der er ramt af det svigtende nedbør.

 

Pawpaw-planter

Foruden den akutte indsats, der udføres i samarbejde med andre ngo'er og lokale myndigheder, er Frelsens Hær også engageret i langsigtede alternativer.

På Hærens skoler i Turkana undervises således i dyrkning af pawpaw-planter, der er modstandsdygtige mod såvel tørke som skadedyrsangreb. Yderligere beskyttes planterne ved hjælp af tornebuske, som holder andre dyr på afstand.

 

Bidrag til Frelsens Hærs katastrofehjælp kan doneres direkte via adressen: www.frelsenshaer.dk/indsamling - eller ved at klikke her.

 

 

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik