Nye danske officerer ordineret og beordret // Jun 16, 2014

Weekendens kongres i USA's vestlige territorium nåede sit højdepunkt søndag med såvel ordinationsmøde for 57 nye løjtnanter og senere ordremøde, hvor tre officerer fik ordre til det danske territorium. Gense begivenhederne via YouTube.


Ikke mindre end 16 forskellige etniciteter var repræsenteret blandt de 57 fra kadetsessionen, Disciples of the Cross, der søndag ved kongressen i Pasadena Convention Center i Los Angeles blev ordineret og beordret som nye officerer i Frelsens Hær.

Næppe en usædvanlig detalje i det multikulturelle USA. Alligevel bemærkede territoriallederen, kommandør James Knaggs, det historiske aspekt ved, at tre af de nye løjtnanter blev beordret fra USA til det danske og grønlandske territorium.

 

Gør en forskel for Gud og Frelsens Hær i Europa

Også rektor ved officersskolen, Crestmont College, syd for Los Angeles, major Tim Foley overbragte det danske trekløver en særlig hilsen med indbygget tak til Danmark for tilliden og privilegiet ved for første gang at uddanne danske officerer.

- Vi håber, at I vil tage det med, I har modtaget og gøre en forskel for Gud og Frelsens Hær i Europa, lød hans opmuntring.

 

Danske landsledere medvirkede

Fra Danmark medvirkede landslederne, obersterne Knud og Lisbeth Welander i begge møder. I ordinationsmødet nedbad Lisbeth Welander Guds velsignelse over de nye officerer, mens Knud Welander - på dansk - ordinerede de tre danske. Ligeledes var det den danske landsleder, som beordrede dem til deres nye opgaver.

Til løjtnanterne Edward og Stella Oware samt deres søn, Isaac lød ordene: Vi behøver jer, og I beordres som ledere af Randers korps, mens løjtnant Martin Mader Jensen blev budt velkommen som assisterende korpsleder i Nuuk, Grønland.

Foruden de danske landsledere deltog også kadetternes forældre i kongressen og søndagens ekstraordinære begivenhed.

 

Gense møderne på YouTube

På grund af tidsforskellen strakte møderne i Los Angeles sig til ud over de små timer dansk tid, hvilket givet har hindret nogle i at følge ”live” transmissionen via web-tv. Begge møder kan dog genses på YouTube via de to links herunder (hvor der som en service oplyses de præcise tidsangivelser, som særligt har interesse set med danske øjne).

Kongresmøderne, der havde Frelsens Hærs tidligere verdensleder, general Paul Rader (p) og kommandør Kay Rader som hovedtaler, er dog værd at se i sin helhed.

 

Ordinationsmødet: http://www.youtube.com/watch?v=96tAAZjvLcI

Bøn ved oberst Lisbeth Welander - 1:09:23

Hilsen fra officersskolechefen, major Tim Foley - 1:21:49

Ordination ved oberst Knud Welander - 1:39:55

 

Ordremødet: http://www.youtube.com/watch?v=BqBech3TOGE

Beordring af løjtnanterne Stella og Edward Oware til Randers - 2:22:00

Beordring af løjtnant Martin Mader Jensen til Nuuk, Grønland - 2:45:19
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik