YouTube-fænomen trakterer hjemløse og socialt udsatte i København // Apr 21, 2017

En YouTube-video spredes netop nu på nettet, hvor den danske youtuber, Jan Chuan Fitness, sammen med Frelsens Hærs varmestue, Pakhuset på Christianshavn, serverer gratis mad til cirka 100 socialt udsatte. Initiativet er en del af en trend på YouTube med såkaldte food-challenges. Her skiller den aktuelle video sig dog markant positivt ud.


En netop lanceret video viser således, hvordan youtuberen Jan Chuan Fitness den sidste onsdag i marts tilberedte og serverede et gratis måltid mad sammen med en frugt/snack-pose i Frelsens Hærs varmestue i Wildersgade på Christianshavn.

Som youtuber har Jan Chuan Fitness tidligere taget den såkaldte ’10.000 kalorier-udfordring’ op, som går ud på selv at fortære 10.000 kalorier. En idé, han erkender, primært handler om at opnå personlig opmærksomhed.

Med afsæt i denne oplevelse opstod imidlertid tanken om at øge udfordringen og lancere en 100.000 kalorie-udfordring. Men hvor maden frem for personligt frås formidles til mennesker, der faktisk har behov for den.

 

Både traktement og takeaway

Med en aftale med Pakhusets forstander, Arno Andreasen og et skrabet budget på 2000 kroner kastede han sig sammen med et par venner ud i projektet med at tilberede en lækker thaiinspireret ret bestående af kylling og grøntsager, samt en lækker frugt/snack som dessert.

Initiativet skabte åbenlyst glæde blandt de cirka 50 fremmødte brugere i Pakhuset, ligesom et tilsvarende antal hjemløse og socialt udsatte fik serveret den overskydende mad og frugt i takeaway-bokse sammen med en flaske vand i det indre København.

 

Se videoen ved at klikke her.

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik