Efter terrorangrebet i Manchester opfordrer Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox, til at stifte fred // May 24, 2017

Efter terrorangrebet i Manchester, hvor 22 mennesker blev dræbt og mange af ofrene for angrebet blot var teenagere, som deltog i koncert med den amerikanske sanger Ariana Grande, har general André Cox udsendt et statement. Her udtrykker han sin dybe medfølelse og appellerer til at søge Guds fred.


I et budskab rettet mod medlemmer og venner af Frelsens Hær skriver generalen blandt andet: ”Mit hjerte er knust for alle berørte i Manchester - og for de mange, mange mennesker, der har oplevet, at deres hverdag er blevet ødelagt af frygt som følge af nogle få afsporede personer, der på grotesk vis giver et misvisende billede af den tro, de hævder at følge.” Samtidig påminder generalen om, at selv på vanskelige dage gælder Jesu løfte om fred og opfordringen til at stifte fred.

I erklæringen udtrykker han stor anerkendelse af beredskabet og de tre hjælpeteams fra Frelsens Hær, der gennem det meste af natten var til stede ved Manchester Arena og ydede praktisk og åndelig hjælp til mere end 400 mennesker, berørte af angrebet.

Området er siden blevet afspærret, men Hærens teams står fortsat standby og er til rådighed, hvis deres indsats er påkrævet.

Generalens statement kan læses herunder:

 

General André Cox’ erklæring efter terrorangrebet i Manchester

Kommandør Silvia og jeg er stærkt bedrøvede over nyheden om gårsdagens terrorangreb ved en koncert i Manchester. Vi ved, at medlemmer og venner af Frelsens Hær sammen med os vil bede for familierne til alle, som er blevet dræbt, og ligeledes for heling for de sårede og åndelig lægedom for de, som var vidne til de rystende begivenheder.

Dette er ikke tidspunktet for forsimplede statements eller ’feel good’ udtalelser. Som mange andre har jeg vanskeligt ved at se Guds plan i tabet af unge, uskyldige liv. Trods dette er jeg overbevist om, at Gud er hos os selv i de mørkeste dage. Salme 46 minder os om det: ”Gud er vor tilflugt og styrke, altid at finde som hjælp i trængsler. Derfor frygter vi ikke, når jorden skælver og bjergene vakler i havets dyb.” (Sal. 46, 1-2). På dage som denne, hvor verden synes at styrte sammen, vil jeg og mange andre klynge os endnu mere fast til den hjælp, der altid er at finde i trængsler.

Det synes ubegribelig, at unge mennesker kunne tage af sted til en koncert og ikke vende tilbage. Mit hjerte er knust for alle berørte i Manchester - og for de mange, mange mennesker, der har oplevet, at deres hverdag er blevet ødelagt af frygt som følge af nogle få afsporede personer, der på grotesk vis giver et misvisende billede af den tro, de hævder at følge.

Jeg tilslutter mig de mange røster, som konstaterer, at gårsdagens tragedie blev udført som en frygtelig handling af én person, men at dette blev mødt af en modreaktion og en kærlig og selvopofrende indsats fra tusinder, og hvor borgere i Manchester og andre steder formidlede omsorg og barmhjertighed. Vore egne teams fra Frelsens Hær var en del af denne reaktion og ydede praktisk og åndelig support til det fantastiske beredskab. Jeg takker Gud for dem alle.

Afslutningsvist - dette er en anledning til at mindes den sidste gave, Jesus gav sine disciple før sin korsfæstelse: ”Fred efterlader jeg jer, min fred giver jeg jer.” (Johs. 14,27). Må vi i disse vanskelige dage være modtagere af denne fred, og må vi også søge at stifte fred iblandt venner, familiemedlemmer, kolleger og i den øvrige verden.

Gud velsigne dig, general André Cox

 

Den engelske version af generalens statement kan findes på adressen: www.salvationarmy.org/thegeneral/news/statementmcr
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik