General André Cox interviewet af Canon J. John // Jun 7, 2017

Den kendte anglikanske prædikant Canon J. John har interviewet Frelsens Hærs verdenschef, general André Cox. Interviewet indgår i en serie med titlen ‘Facing the Canon’ - et ordspil, som kan oversættes til ’Konfronteret af kanonen’. Serien vises på YouTube og har titusinder af seere. Tidligere har også en række andre kristne ledere og meningsdannere som eksempelvis ærkebiskoppen af Canterbury, samt publicister som Jackie Pullinger og William P. Young været under ’beskydning’. Her gengives et kort resumé af interviewet med et video-link.


Interviewet med general Cox tager afsæt i hans opvækst som barn af frelsesofficerer i Zimbabwe (det daværende Rhodesia) og sin senere ærgrelse over ikke at have fået lært noget afrikansk sprog i den periode. På spørgsmålet om sine fremtidsdrømme som barn, vedgår generalen ligefremt, at var han som teenager blevet spurgt om dette, ville officer i Frelsens Hær næppe have stået højt på listen - med tilføjelsen: ’Det vil være en underdrivelse at sige, at jeg var modstræbende dengang.’

 

I fortællingen om sin personlige trosrejse fortæller han om et afgørende vendepunkt, hvor han under et biografbesøg pludselig fik en vision og for sit indre blik så sig selv som frelsesofficer forkynde evangeliet i en afrikansk kontekst.

- Fra det øjeblik var mit liv forandret. Jeg vidste fra det tidspunkt, at Gud havde kaldt mig til at blive officer i Frelsens Hær, husker han.

Til Canon J. John fortæller generalen videre om, hvordan hans fuldtidstjeneste i Frelsens Hær sammen med sin kone, kommandør Silvia Cox, lagde sig til rette. Med korpsordrer først i Schweiz og siden i international tjeneste - hvor de var rede til at blive sendt hvor som helst, og hvor den første destination viste sig at blive et årti i Zimbabwe.

Samtalen, som strækker sig over en lille times tid, rummer muntre replikker, som generalens overbevisning om, at finsk er det sprog, der tales i himlen - ’fordi, det tager en evighed at lære.’ Men også betagende eksempler på, hvordan Gud har virket i hans liv.

- Da vi blev officerer, forpligtede vi os til villigt at udføre enhver ordre. Og selvom vi har modtaget ordrer, jeg næppe selv ville have valgt, er der ikke én jeg fortryder, når jeg ser tilbage. Der er ikke én, hvor jeg oplevede, at Gud ikke var med i det, eller ikke var en del af hans plan.

Et af de største udfordringer var parrets ordre til Sydafrika, hvor de var vidne til apartheid-regimet og de barske vilkår, der skabte ulighed mellem rig og fattig. Generalen kalder forskellen for ’overvældende’, mens han genkalder sig billederne af den million mennesker, der var henvist til at bo i blikskure ikke langt fra deres egent hjem.

 

Under samtalen understreger general Andre Cox Frelsens Hær todimensionelle missionsforståelse, som både er arven fra Hærens grundlægger, William Booth og fundamentet for arbejdet i vor tid: ’At forkynde evangeliet om Jesus Kristus og i hans navn møde de menneskelige behov uden diskrimination.’

Som afrunding spørger Canon J. John retorisk, hvad generalen ønsker, skal stå på hans gravsten: ’Måske: ”General André Cox elskede Jesus og elskede mennesker?” foreslår han. ’Det vil jeg være godt tilfreds med, for dette er det helt centrale i Frelsens Hær,’ replicerede generalen.

Se hele interview ved at klikke her.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik