Frelsens Hær yder hjælp under orkanen Harvey // Aug 28, 2017

Orkanen Harvey har i Texas forvandlet gader til floder og tvunget tusindvis af mennesker bort fra deres hjem. Foreløbigt meldes fem omkomne, mange savnede og endnu flere evakuerede. Frelsens Hær uddeler vand, fødevarer og basale fornødenheder til de berørte.


Siden orkanen Harvey gik i land i det sydøstlige Texas, USA sent fredag aften lokal tid er store områder og byer i staten voldsomt berørt af mandmængderne. Frelsens Hær indgår i beredskabet og søger at komme ofrene til undsætning.

 

Foreløbigt har Frelsens Hær indsat 42 mobile kantiner og to feltkøkkener for at yde hjælp til ofrene for katastrofen, den værste i Texas siden 1961. Ifølge meteorologerne er der nogle steder faldet op til en meter vand, hvilket har medført uoverskuelige oversvømmelser. Udover ødelagte bygninger og infrastruktur påvirker mandmasserne også forsyningen af rent drikkevand.

Frelsens Hær katastrofe-team arbejder tæt sammen med statslige og lokale myndigheder, samt andre organisationer såsom Americares og Midwest Food Bank for at hjælpe de berørte af katastrofen.

Uddeling af basale fornødenheder som eksempelvis vandflasker, fødevarer og rengøringsmidler organiseres således fra Frelsens Hærs katastrofeberedskab i Arlington, Texas. Det sker blandt andet via Hærens mobile kantiner, der hver er i stand til at servere 1.500 måltider om dagen.

Yderligere opdateringer om Frelsens Hærs hjælpeindsats i USA kan findes her.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik