Homeless World Cup 2017 skudt i gang i Oslo // Aug 30, 2017

Verdensmesterskaberne i gadefodbold indledtes i går i den norske hovedstad, Oslo. Mens spillerne, der alle har en baggrund som hjemløse, dyster inden for kridtstregerne, stiller Frelsens Hær som arrangør op med et hold af kapellaner uden for banen. Kapellanerne er frelsesofficerer fra mange lande - heriblandt to fra Danmark.


Mere end 500 fodboldspillere fra godt 50 lande fordelt på 70 hold gjorde i går deres indtog i den norske hovedstad, Oslo. Her er Rådhuspladsen omdannet til fodboldstadion og vil lægge grund til 450 kampe frem til den 5. september.

 

Som arrangør er Frelsens Hær i Norge optaget af hele mennesket, hvorfor 27 frelsesofficerer fra hele verden er blevet mobiliseret som kapellaner under mesterskaberne. Fra Danmark deltager løjtnanterne Jan Rasmussen og Strange Christensen (hvor de er tilknyttet hver sit landshold. Jan Rasmussen er koblet til den caribiske østat, Grenada, mens Strange Christensen er kapellan for det danske hjemløselandshold.)

Jan Rasmussen fortæller, at deres primære opgave er at stå til rådighed med støtte og hjælp for holdene i den grad de ønsker det. Holdene har desuden har fået tilknyttet en lokal guide. Mens andre tager hånd om det sportslige, har de danske kapellaner fokus på det spirituelle. En naturlig del af faciliteterne ved mesterskaberne er således også et bønnerum, der kan benyttes af alle.

 

Helt i Frelsens Hærs ånd indledtes Homeless World Cup tirsdag klokken 14.00 med optog og vejende flag gennem hovedstrøget, Karl Johan, mens Frelsens Hærs territorialleder i Norge, kommandør William Cochrane sammen med kronprinsesse Mette-Marit, grundlægger af Homeless World Cup, Mel Young, samt henholdsvis borgmester og byrådsleder i Oslo, Marianne Borgen og Raymond Johansen bød velkommen til de mange gæster.

Med et flot skud på mål åbnede kronprinsessen mesterskaberne, hvorefter de indledende kampe gik i gang.

Knapt så målfarlige var de danske spillere, som mødte Bosnien-Hercegovina i deres første kamp. Her endte kampen med cifrene 4-6 i modstandernes favør. I dag onsdag satser Danmark dog på sejr, når holdet henholdsvis klokken 14.40 og 17.40 møder Sverige og Finland.

Kampene streames og kan følges ved at klikke her. Ønsker man specifikt at følge kamprogrammet for den danske trup, kan det ske ved at klikke her. Og hvis man, som Jan Rasmussen, vil følge holdet fra Grenada, som i dag onsdag møder Slovenien klokken 11.40, kan det ske via det fulde kampprogram ved at klikke her.

 

 

Fakta og links

Frelsens Hær i Norge er national partner med Homeless World Cup Foundation og har som sådan ansvaret for Den norske liga i gadefodbold. Til sammenligning er den nationale partner i Danmark Ombold, der står bag Asfaltligaen. I den egenskab har Frelsens Hær i Norge fået værtskabet for Homeless World Cup 2017.

Selvom spillerne fra Frelsens Hærs herberg, Hørhuset, i København i 2015 vandt guld ved DM i Ombold, er ingen fra holdet repræsenteret på det danske hjemløse landshold i Oslo. Det er til gengæld otte andre dygtige spillere. Mød dem og læs om deres personlige historier her.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik