Gospelsangere gik ”open air” og ”on air” for Danmarks udsatte // Sep 22, 2017

En storstilet gospelmarch spredte onsdag glæde gennem Vesterbros stemningsfyldte gader. Håbet var at rekruttere indsamlere til Frelsens Hærs dør-til-dør indsamling til fordel for Danmarks udsatte på søndag. Så glæden kan spredes til endnu flere. Tilmelding kan ske på www.danmarksudsatte.dk


”Hva’ så Vesterbro, er I der?” gjalder det muntert ud over Halmtorvet.

Fra ladet af en trailer mellem to sorte højtalere har gospelkoryfæet Hans Christian Jochimsen det store ”open air” overblik over folkehavet, der bevæbnet med balloner og bannere er på tur gennem det solbeskinnede brokvarter.

Musikken er høj, og det samme er stemningen, da det vandrende gospelkor bryder ud i en flerstemmig proklamation: ”We can move mountains” - mens forbipasserende forsynes med info-materiale om baggrunden for den mobile gospelkoncert.

 

 

”Pengene… eller vi synger!”

Målet med gospelmarchen er nemlig mere end blot at levere medrivende rytmer på gadeplan en onsdag eftermiddag. Under sloganet, ”Pengene… eller vi synger”, ønsker sangerne - der har taget turen fra Frelsens Hær på Frederiksberg Allé gennem Absalonsgade og Istedgade - at gøre opmærksom på Frelsens Hærs indsamling på søndag til fordel for Danmarks udsatte.

Det er tredje gang, Frelsens Hær afholder en dør-til-dør indsamling i København, og denne gang sker det med afsæt i det, Frelsens Hær især er kendt for, nemlig sang og musik i gadebilledet.

 

Let’s join hands

Der smiles varmt, mens budskabet overbringes rytmisk og poetisk: ”We can do anything. Let’s join hands and let’s begin - changing the world with love”.

Håbet er, at kunne forvandle de omkringstående publikummer til deltagere og sammen forenes om søndagens aktion - både som indsamlere og bidragydere.

Sidste stop på ruten er derfor Go’Aften Danmarks studie I Tivoli, hvor de letbenede ildsjæle har fået lov at synge et sidste vers i aftenens udsendelse lige inden nyhederne.

 

I hjertet af den stemningsfyldte forlystelsespark har Hans Christian Jochimsen udskiftet traileren med en af forlystelsesparkens grønne bænke. Fra sit interimistiske podie dirigerer han her de 200 korsangerne til et fængende crescendo, der spreder glæde blandt parkens gæster - og med en håndsrækning fra tv-værten, Jes Dorph - også spredes videre til de mange seere.

”Dejlig musik - husk, at Frelsens Hær samler ind på søndag,” blev således programmets sidste ord.

 

Spred glæde - til Danmarks udsatte

Indsamlingen på søndag vil foregå fra dør-til-dør klokken 11.00-15.00. Indtægten går til Frelsens Hærs indsats for socialt udsatte i hele landet. En indsats, der årligt gør en forskel for mere end 160.000 mennesker.

Udover at løbe københavnerne på dørene, vil der også på søndag blive mulighed for at opleve levende musik fra Frelsens Hær, idet to musikkorps akkompagnerer indsamlingen med swingende brassmusik på Strøgets torve i løbet af dagen.

Ligesom i onsdags handler søndagens aktion om at sprede glæde. Hvis du vil være med til det (måske blot i en time eller to), er dit næste skridt blot at tilmelde dig på www.danmarksudsatte.dk

“Let’s join hands and let’s begin - changing the world with love”.

 

Videoklip fra Tivoli

Se - og bliv inspireret af - et kort videoklip fra gospelsangen i Tivoli her.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik