Frelsens Hær opnår officiel anerkendelse i Kina // Sep 24, 2017

Den officielle registrering og anerkendelse i to kinesiske provinser er opnået efter 30 års tålmodig og transparent samarbejde med myndigheder og kirkelige aktører i Kina.


Med anerkendelsen får Frelsens Hær i Kunming og Chengdu, der er hovedbyer i henholdsvis Yunnan- og Sichuan-provinserne, juridisk tilladelse til at yde nødhjælp, udvikle socialt arbejde, samt lokaludvikling og uddannelsestilbud. Hæren får ligeledes mulighed for - med Provincial Christian Councils velsignelse - at samarbejde med lokale menigheder om kirkelige tilbud.

Større muligheder og forpligtelser

For Frelsens Hærs øverstansvarlige i Hong Kong, oberstløjtnant Ian Swan (billedet), er det markante nybrud i Kina både et resultat af de seneste 30 års tjeneste og indledningen på de næste 30 år.

- Gud har rigt velsignet vor indsats og vor længsel efter at tjene det kinesiske folk. Vi har nu større muligheder for og forpligtelser til at opbygge et arbejde på dette fundament, og opnå gode resultater i de næste 30 år til gavn for nye generationer, erklærer han.
Territoriallederen oplyser, at der gennem de seneste 30 år er skabt gensidig tillid gennem et åbent og tålmodigt samarbejde med myndigheder, kristne råd og andre organisationer. En proces, der har involveret mange aktører. I den forbindelse fremhæver han særligt oberstløjtnant Alfred Tsang, envoy Simon Wong, major Tommy Chan, major On Quang-dieu, major Jeremy Lam og Dr. Chan Pui-si.

 

 

En åben dør

Frelsens Hær arbejdede i første omgang i Kina fra 1916-1949, hvor Folkerepublikken blev udråbt. En del af arbejdet blev dog fortsat opretholdt helt frem til 1958, hvorefter al udenlandsk mission i landet blev suspenderet. Herover ses bygningen, der tidligere husede Frelsens Hærs hovedkvarter i Kina. (Foto: Niels Peter Arskog).

Fra 1985 fik Frelsens Hær mulighed for et comeback, idet myndighederne i Yunnan-provinsen bad Hæren om at bistå med katastrofehjælp og genopbygning. Dermed åbnede døren sig for yderligere projekter omkring sundhed, hiv/aids-behandling, undervisning og fattigdomsbekæmpelse. Et virke, der gradvist har givet Frelsens Hær større anerkendelse og større geografisk udbredelse.

 

Frugtbare drøftelser

Den officielle anerkendelse af Frelsens Hærs tilstedeværelse i Kina er konkret opnået som følge af frugtbare drøftelser mellem Frelsens Hærs verdensleder, general André Cox, den kinesiske regering og kristne råd under sit og kommandør Silvia Cox’ besøg i Kina sidste år (billedet øverst). Drøftelser, der havde Frelsens Hærs muligheder for et større virke i landet indenfor det gældende regelsæt og den aktuelle registreringslovgivning på dagsordenen - og som i januar 2017 førte til lovændringer i Hærens favør.

Resultatet er nu en officiel anerkendelse og markant bedre rammer for Frelsens Hærs muligheder for at tjene det kinesiske folk.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik