Gå i genbrug på fredag og hjælp Polens ældre // Oct 4, 2017

Fredag den 6. oktober går al overskud fra Frelsens Hærs genbrugsbutikker til sociale projekter for fattige ældre i Polen - en befolkningsgruppe, der bliver flere af.


Når Frelsens Hærs genbrugsbutikker i Danmark fredag den 6. oktober gør omsætningen op, doneres hele overskuddet til sociale projekter for fattige ældre i Polen.

 

 

Behovet for styrket indsats vokset

De seneste tre år har Frelsens Hærs årlige projektdag, den første fredag i oktober, omsat genbrugstøj til gavn for udsatte børn og unge i Polen. I år øremærkes indtægten til en anden aldersgruppe, nemlig Polens voksende gruppe af fattige ældre.

Mens tilværelsen tegner en smule lysere for polakker i den arbejdsdygtige alder - med den laveste arbejdsløshed i 25 år - ser det anderledes ud for landets hastigt voksende antal af folkepensionister.

For 10 år siden udgjorde denne gruppe omkring fire millioner af befolkningen. Et tal, der siden er vokset med yderligere en million til cirka fem millioner. Hertil kommer desuden andre typer pensionister.

Behovet for en styrket indsats for socialt udsatte ældre er derfor tilsvarende vokset, hvilket Frelsens Hær i Polen håber at kunne gøre noget ved.

 

Ældreboom kræver styrket indsats

I forvejen står Frelsens Hær i Polen bag formidling af mad til mange socialt udsatte målgrupper, hvilket blandt andet sker i samarbejde med landets fødevarebanker.

På samme vis indgår madservering også naturligt i forbindelse med Frelsens Hærs aktiviteter og gudstjenestetilbud. En mulighed mange ældre nyder godt af.

Frelsens Hær i Polen er aktuelt i færd med at indkredse, hvor indsatsen for ældre kan styrkes, og håbet er blandt andet at kunne ansætte en medarbejder til primært at have dette som sit arbejdsområde.

Som genbrugskunde den 6. oktober har man mulighed for at gøre håbet til virkelighed - og hjælpe Polens ældre.

Det er naturligvis også muligt at støtte projektdagen direkte. Via MobilePay på 2222 eller netbank på Reg. 4183 Konto 500-1641 mærket ’Projektdagen’.

 

Fakta:

Frelsens Hær åbnede i Polen i 2005 og arbejder i Warszawa, Starachowice, Malbork og Rzeszow. Polen indgår i Frelsens Hærs tyske territorium.

www.armia-zbawienia.pl
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik