Global event gav inspiration til mobilisering og mission // Oct 10, 2017

Med Regent Hall korps og det centrale London som ramme blev kaldet til mobilisering og mission i søndags proklameret til den internationale Frelsens Hær. Begivenhederne, der blev live-streamet via internettet, var ligeledes en fejring af de initiativer der gøres i lokalsamfund verden rundt for række evangeliet til andre. Link til optagelserne herunder.


General André Cox udfordrede under søndagens The Whole World Mobilising event medlemmer og venner af Frelsens Hær til fortsat at ’gå fremad’. Den internationale begivenhed med live-streamede møder i Regent Hall, samt march og friluftsmøde til Trafalgar Square i London markerede netop, hvordan salvationister verden rundt på mangfoldige måder søger at række ud til deres lokalsamfund.

Foruden de mange, der var fysisk tilstede ved fejringen i London, fulgte endnu flere live-transmissionen via internettet, ligesom mange benyttede muligheden for at give respons og interagere online med det globale fællesskab.

 

 

Grib visionen - og gå ud

Kaldet til mobilisering blev understreget allerede i det første møde, hvor musikkorpset slog tonen an med musikstykket “People Need the Lord”.

Samme budskab blev gentaget af general André Cox, som i sin prædiken påpegede, at verdensvid mobilisering har været Frelsens Hærs kald i 152 år. ”Dette er vort folk,” fastslog han med henvisning Hærens grundlægger, William Booths tale om verdens fattige og fortabte.

- Vi kan ikke sidde selvtilfredse i vore lokaler. For med mindre vi engagerer os fuldt ud i mission, vil der være mennesker, som aldrig oplever Guds kærlighed. Udfordringen for den 152-årige Frelsens Hær er at gribe de første pionerers vision om at forvandle verden. Hvis Hæren en dag beslutter sig for at demobilisere og gå tilbage til barakkerne, vil den umiddelbart ophøre med at eksistere, lød ordene fra verdenslederen.

 

Handling bag ordene

Efter mødet satte forsamlingen, med repræsentanter fra alle de verdenszoner Frelsens Hær arbejder i, handling bag ordene og forlod korpslokalet på Oxford Street i hjertet af den engelske hovedstad. Herefter gik London-trafikken næsten i stå, mens salvationisterne med musikkorpset i front marcherede til Trafalgar Square for at holde friluftsmøde

Hundredvis af mennesker overværede fremstødet i det fri, og mange samtaler blev indledt, mens info-materialer og balloner blev delt ud til tilhørerne. Friluftsmødet blev ledet af Frelsens Hærs stabschef, kommandør Brian Peddle, der med hjælp fra hornmusikkorpset, en mandlig vokalgruppe, FourHymn, og dansetruppen Konverse Dance Troupe formidlede et vedkommende og nutidigt budskab til mange målgrupper.

 

Et vue til hele verden

Fejringen blev rundet af med et festmøde i Regent Hall, hvor videoklip fra forskellige lande, Frelsens Hærs arbejder i, gav inspiration til, hvordan man kan tjene sit lokalsamfund i forskellige kulturer. Fra storskærmen kunne man således høre vidnesbyrd fra Indien, syngende børn fra Kenya og Fadervor formuleret på mange sprog.

På mødet kunne man også opleve officerer fra det internationale hovedkvarter iklædt nationaldragter medvirke med bøn på deres forskellige modersmål, ligesom bibellæsninger blev fremført af repræsentanter fra de fem geografiske zoner, Frelsens Hær arbejder i.

 

 

Et timbreltastic tilbud

Et konkret eksempel på personlig mobilisering blev også givet af tamburinspilleren, Zena Osterberg (billedet herover), der i byen Hadleigh har skabt et lokalt tilbud, hun kalder Timbreltastic. Her kommer over 80 mennesker sammen for at spille tamburin. Initiativet skyldes en tilskyndelse til at bruge sin passion for det traditionelle musikinstrument i sin personlige tjeneste. En tredjedel af deltagerne har ikke tidligere frekventeret Frelsens Hærs korps i byen.

Mødet sluttede meget passende med et fælles statement akkompagneret af hornmusik, tamburiner og viftende flag, mens farverigt konfetti dalede ned over de fremmødte - til sangen: “I’ll Go in the Strength of the Lord.”

 

 

Gense møderne

Havde man ikke mulighed for at overvære live-streamingen af begivenhederne i søndags, eller ønsker at gense de tre møder, er optagelserne tilgængelige ved at klikke her.
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik