Nekrolog Jenny Larsen      // Nov 27, 2017

Major Jenny Larsen blev forfremmet til herligheden tidligt fredag morgen d. 24. november fra vort plejehjem Aftensol, hvor hun sov stille ind, 92 år gammel.


Det er svært at forstå, og det gør ondt, at hun ikke mere er iblandt os, men minderne har vi.

Jenny blev tidligt knyttet til korpset i Svendborg, hvor hun blev juniorsoldat, strengemusikant, korpskadet og spejder, som var med til at fostre kaldet til at blive officer. Hendes far var sergentmajor og desuden træskomager i byen.

Sin uddannelse fik hun på kadetskolen i 1945, og gjorde samtidig deltids tjeneste i korpset i Helsingør, hvortil afd. i Hillerød var knyttet.

Som løjtnant fulgte i 1946 ordren som ass.office til henholdsvis Ringkøbing, Aarhus (2), Silkeborg og Varde korps, hvorefter der blev brug for hende i en periode på ungdomsafdelingen til støtte for arbejdet blandt korpskadetterne, efterfulgt af opgaven som ass. officer på kadetskolen i 1952.

Det førte til lederansvar i Frederikshavn, Aarhus (2), Haderslev, Rønne korps. Til store glæde for kadetterne  fulgte i 1960 endnu en gang ordren til kadetskolen, efterfulgt af  ansvaret som ungdomssekretær i østre division.

I 1963 blev hun betroet stillingen som privatsekretær for landslederen og otte efterfølgende ledere. Også i den opgave skabte hun tryghed og respekt ved sin menneskelighed og troværdighed.  I samme periode blev hun udvalgt til at deltage i et kursus ved vort internationale kollegium for officerer i London.

Jenny havde som korpsleder været stærkt medvirkende til, at fire unge besluttede sig til at blive officerer. Det var derfor naturligt, at hun i en periode fik ansvaret som aspirantsekretær, og med tanke på hendes pligtfølelse og sans for orden, var det nærliggende, at hun som afslutningen på sin aktive tjeneste som officer i 1990-92, fik ansvaret for organisationsafdelingen.

I sin fritid var hun medlem af flere bestyrelser i vore institutioner - sluttelig som medlem af bestyrelsen på plejehjemmet Aftensol.

Flere der kendte Jenny godt udtaler spontant: Hun var en god ven, troværdig, stille, reel, loyal, mild, trofast, ansvarsbevidst, havde dyb åndelig indsigt, viste stor omsorg for mennesker. Da hendes mor fik ophold på Aftensol for flere år siden, besøgte hun hende så godt som hver dag, til hun lukkede sine øjne.

Helt fra sin tidlige ungdom berørte hun hjerterne med sine dejlige sange og ved hendes stemmes milde og betagende klang. Det gjorde hun i Templet, hvor hun var soldat og strengemusikant i mange år, og udover landet - ikke mindst udenfor murene:  

på markedspladser og restaurationer, i radio og tv, ved commandoraids,i kantiner, på plejehjem, og hvor lejlighed ellers bød sig, lød budskabet fra hendes læber:

 

Læg din hånd trygt i Jesu hånd – Stol kun helt på din Frelser i liv og i død.

Det blev hendes livs vidnesbyrd og appel til mennesker.

Æret være hendes minde

 

Bisættelsen finder sted i Templet, Frederiksberg Alle 9, 1621 København V, onsdag d. 29. november kl. 13. og ledes af oberst Hannelise Tvedt.

 

Alle er velkommen til mindesamvær  efter højtideligheden.

 

v/oberst Jørn Lauridsen
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik