Oberstløjtnant Ruth Andersen forfremmet til herligheden // Jan 11, 2018

Oberstljt. Ruth Andersen blev forfremmet til herligheden torsdag d. 10. januar 2018. Hun var omgivet af sine børn og børnebørn, da hun sov stille ind fra Frelsens Hærs plejecenter Aftensol. Hun blev 93 år, men ville have fyldt 94 år om få dage.  

Begravelsen vil finde sted fra Valby korps tirsdag d. 16. januar kl. 12.30 og bliver ledet af sønnen og svigerdatteren Obersterne Lisbeth og Henrik Andersen. I stedet for blomster opfordres der til at støtte Frelsens Hærs arbejde i Grønland. Beløb kan indbetales på konto 4183-7001568 mærket ’Grønland’ eller gives kontant i forbindelse med begravelsen.


Ruth Andersen voksede op i Esbjerg, hvor hun som barn og ung var aktiv i korpset. Herfra rejste hun til Frelsens Hærs kadetskole i 1947. Efter endt uddannelse gjorde hun tjeneste ved Odense, Holbæk og Roskilde korps før hun i 1949 indgik ægteskab med Johannes W. Andersen.

I de følgende år fulgtes parret ad som ledere for en række korps, hvor mange mennesker nød godt af deres forskellige og mangeartede evner, der komplementerede hinanden på en god og varm måde. De var korpsledere i Viborg, Hjørring, Helgesensgade (Østerbro i Kbh.), Odense og Aalborg. Tre raske drenge kom til – Torben, Preben og Henrik. Derefter fulgte en årrække inden for det sociale arbejde og Ruth fik bl.a. også opgaven som national hjemforbundssekretær. I 1970 blev Johannes og Ruth Andersen udnævnt som chefsekretærpar.

I 1973 gjorde parret tjeneste i England som ass. Divisionschef i Øst-Londons division og senere som handelssekretær i Norge. Allerede i 1976 vendte Ruth og Johannes Andersen tilbage til Danmark, hvor de igen blev betroet ansvar for hærens sociale arbejde og Ruth særligt varetog ansvaret for S.A.M.F. (Hærens forening for sundhedspersonale). Ganske uventet havde Ruth og børnene den store sorg at miste sin mand og far i november 1978.

Derefter fulgte en lang årrække hvor Ruth Andersen varetog ansvaret for Frelsens Hærs økonomi som finans- og handelssekretær. Her kom hendes sans for tal og organisering igen til sin store ret. Denne stilling bestred hun helt frem til pensioneringen i 1991, hvor Ruth havde taget et ekstra års tjeneste. Hun fortsatte derefter som konsulent for arvesager endnu en periode.

I de mange år som pensionist har Ruth Andersen levet et aktivt liv, hvor hun altid har hjulpet til med opgaver, der blev lagt hen til hende. I Valby korps, hvor hun hørte til, har hun ledet Hjemforbundet i mange år. Dette udviklede hun til mandagstræf, hvor også mændene var velkomne og ofte håndterede hun selv pianoet, når det var nødvendigt. Også som korrekturlæser var Ruth Andersen en kapacitet.

De sidste år boede hun på Frelsens Hærs plejecenter Aftensol. Her var hun altid optaget af at holde fanen højt gennem at vidne om sin tro og markere sit tilhørsforhold til hæren. Ruth Andersen var særlig glad for og stolt af sin familie. Børn, svigerbørn og børnebørn stod hende nær. Hun bad for alle og var en samlende faktor i familien. Det var derfor en smuk og fredfyldt afsked hun tog med sine kære og et ’på gensyn’, der fyldte hendes tanke til det sidste.

Vi er mange der takker Gud for Oberstljt. Ruth Andersens virke og ærer hendes minde. Må Gud velsigne og styrke de efterladte – familie, venner og officerskolleger.

Begravelsen vil finde sted fra Valby korps tirsdag d. 16. januar kl. 12.30 og bliver ledet af sønnen og svigerdatteren Obersterne Lisbeth og Henrik Andersen. I stedet for blomster opfordres der til at støtte Frelsens Hærs arbejde i Grønland. Beløb kan indbetales på konto 4183-7001568 mærket ’Grønland’ eller gives kontant i forbindelse med begravelsen.

 

Udarbejdet af major John Wahl

 
 


Kommende arrangementer

d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere


d. 11. Sep

Institutionslederdag - AFLYST 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik