Kvinder forenes i bøn og handling // Feb 26, 2018

Ved Kvindernes Internationale Bededag den 2. marts er bøn og handling uløseligt forbundne. Derfor foldes hænderne i bøn, ligesom de bruges til at samle ind til gode formål. Et af disse er i år Frelsens Hærs arbejde i Grønland.


Fredag den 2. marts er Kvindernes Internationale Bededag. En tværkirkelig event, der forener kvinder i over 170 lande - også i Danmark, hvor Frelsens Hær i mange byer er engagerede. En særlig glæde er, at der i år optages en kollekt til fordel for Frelsens Hærs arbejde i Grønland.

Bededagen tilrettelægges på skift i det internationale netværk. I år er oplægget til fælles refleksion og bøn således udarbejdet af kvinder fra de kristne kirker i Surinam. Temaet er: "Gud så, at det var godt."

Med materialet giver kvinderne et indblik i bekymringer og udfordringer i Surinam, der er Sydamerikas mindste land - og dog fire gange større end Danmark.

Især beskyttelsen af den vigtige regnskov optager kvinderne, som frygter, at både miljøet og skaberværket negligeres i jagten på profit. Denne bekymring og andre bedeemner beskrives i et oplæg til dagen, som er tilgængeligt via hjemmesiden: www.kvindebededag.dk

 

En dyrebar gave

Forsiden på oplægget er udsmykket af kunstneren, Alice Pomstra-Elmont. Et symbolmættet maleri, hvor skaberværket med sol, dyr og planter overrækkes som en guddommelig gave med opfordring til at række gaven videre til kommende generationer.

- Hvilken dyrebar gave. Lad os bevare den så skøn, som vi selv har modtaget den, lyder det fra kunstneren, der fortæller mere om sig selv og sin kunst i oplægget.

Omkring 60 steder i Danmark afholdes Kvindernes Internationale Bededag. En unik mulighed for at dele fællesskab på tværs af kirker og kirkelige organisationer. Kontakt Frelsens Hær i dit nærområde for info om arrangementer fredag den 2. marts.

 

Bøn og handling

Et væsentligt element ved det økumeniske netværk er, at fællesskabet ikke begrænses til én fredag om året. Kvindernes Internationale Bededag er baseret på bevidstheden om, at bøn og handling er uløseligt forbundne, hvorfor der hvert år optages kollekter til projekter og gode formål.

I år har komitéen bag Kvindernes Internationale Bededag besluttet, at ét af de formål, der skal samles ind til ved bededagen den 2. marts, er Frelsens Hærs arbejde i Nuuk, Grønland.

Siden arbejdet blev indledt i 2012, har et omfattende evangelisk og socialt arbejde taget form. Kernen i arbejdet er Williams Café, der har åbent fire dage om ugen og især er rettet mod hjemløse og andre udsatte. Hertil kommer et suppekøkken, der drives i Hærens lokaler i tæt samarbejde med andre kirker og organisationer.

Foruden sociale behov oplever Frelsens Hær også stor opslutning ved gudstjenester, bibeltimer, samt tilbud til familier og kvinder.

Ved bededagen støttes to projekter. Det andet projekt, der i år samles ind til, er et udviklingsprojekt for skolepiger i Pipal Chhaya i Delhi, Indien.

 

Støt direkte

Frelsens Hærs arbejde i Grønland kan også støttes direkte ved at klikke her.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik