Ændringer i Genbrug // Apr 18, 2018

Genbrug gennemgår i denne tid flere forandringer for primært at optimere forretningen, og dermed bedre kunne skaffe midler til Frelsens Hærs sociale arbejde. En af disse forandringer var, at vi selv valgte at stå for indsamlingen af tøj på Sjælland og Lolland/Falster, og nu kommer næste etape i denne forandringsproces.


Vi har længe haft store overvejelser omkring fremtiden for Genbrugscenter Øst på Hørhusvej i København, både fordi det trænger kraftigt til vedligeholdelse, og fordi det forretningsmæssigt ikke er rentabelt at have to sorteringscentre i forhold til det antal forretninger, vi har. Herudover har vi store pladsproblemer på Hørhusvej i forhold til eksporten.

Derfor har Frelsens Hærs ledelse efter indstilling fra Genbrugsrådet besluttet følgende:

Tøjsortering – lukning af sorteringscentret på Hørhusvej
Tøjsorteringen vil fremover blive koncentreret på centret i Odense. Det betyder, at Frelsens Hær i slutningen af juni 2018 lukker sorteringscentret i København.

Kørsel og indsamling af tøj fra containere i Genbrug Øst– flytning af kørselsafdelingen fra Hørhusvej
Frelsens Hærs Genbrug har lejet lokaler i Hvidovre, hvor der allerede fra den 1. maj 2018 vil blive oprettet et nyt eksportcenter. Det betyder, at det tøj, der indsamles fra containere i Genbrug Øst, herefter vil blive kørt til eksportcentret i Hvidovre med henblik på eksport af tøjet gennem Fretex. Fra den 1. juli 2018 vil en del af tøjet blive kørt til sortering i centret i Odense, når centret på Hørhusvej er lukket. Kasper Kristiansen bliver leder af dette eksportcenter oveni sit ansvar som leder for eks-portcentret i Tjæreborg.

Møbelindsamling i Genbrug Øst – lukning af møbelindsamlingen på Hørhusvej
Fra den 18. april 2018 vil Frelsens Hær ikke længere samle møbler ind i Genbrug Øst.

Genbrugsbutikken på Hørhusvej
I forbindelse med ovennævnte lukning af møbelindsamlingen på Hørhusvej, vil genbrugsbutikken også blive lukket den 31. maj 2018. Vi forventer, at genbrugsbutikken genåbner snarest med et andet koncept og uden møbelindsamling. Johnny Oreskov er ansvarlig for dette projekt.

Proces
De ansatte i Genbrug Øst var indkaldt til et personalemøde i morges, hvor ovenstående ændringer blev præsenteret. Herefter blev den enkelte ansatte særskilt orienteret om, hvilke konsekvenser dette har for vedkommende. Forud for mødet var nøglemedarbejdere blevet orienteret om ændringerne.

---
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik