Nekrolog over Feltsergent Dorrit Reher // Apr 23, 2018

Feltsergent Dorrit Reher blev forfremmet til herligheden mandag d. 23. april 2018. Hun blev 89 år.

Bisættelsen vil finde sted fra Templets korps lørdag d. 28. april 2018, kl. 12.30 og ledes major John Wahl.


Feltsergent Dorrit Reher blev forfremmet til herligheden mandag d. 23. april 2018. Hun blev 89 år, men ville have rundet de 90 år om kun 8 dage.

Dorrit Reher voksede op i et Frelsens Hærs hjem. Som datter af officerer boede hun adskillige steder i landet. Som ung blev hun uddannet som kontorist. Hun udgik fra Templets korps i København og rejste på den internationale kadetskole i London i august 1951. Efter et års uddannelse blev Dorrit udnævnt til prøveløjtnant og sendt til sin første ordre, som var Herning korps. Året efter blev hun udnævnt til løjtnant og nu fulgte en række korpsordrer til Gartnergade, Helgesensgade, Odense, Næstved og Kolding. I 1954 blev hun B.O. i Ringkøbing og senere i Neksø-Svaneke, Ribe og Aabenraa. Ved udgangen af 1958 afsluttede Dorrit sin officerstjeneste.

I den næste epoke af Dorrit Rehers liv blev hun gift med sønderjyden Villy Mortensen, og de fik børnene Helle og tvillingerne Hans Henrik og Jes Peter. Men kaldet til tjenesten og længslen efter at gøre noget for andre bevarede hun. Og i 1991 optog hun igen sin tjeneste. Hun påtog sig ansvaret for korpset i Herning, og i 1992 blev hun udnævnt til feltsergent. Senere blev hun ansvarlig for omsorgsarbejdet i Valby korps i flere år frem til sin pensionering i 2002.

Dorrit Reher var de svages beskytter og viste omsorg og kærlighed til alle, hun mødte på sin vej. Hun var et glad, åbent og positivt menneske, hvilket åbnede mange døre i tjenesten blandt mennesker.

Så længe helbred og kræfter tillod det, var Dorrit Reher en aktiv pensionist, der deltog i aktiviteterne i Templets korps. Hun havde nu sluttet ringen, og hun var vendt tilbage til sit udgangspunkt, hvor hun drog ud fra mange år tidligere. Det var også hendes ønske, at hun skulle begraves fra Templets korps, når den dag kom.

Dorrit Reher levede sine sidste år på plejecenteret Langgade Hus i Valby og var glad og tilfreds med sit livs aften. Den sidste tid var hun præget af sin høje alder og blev for nylig indlagt på Glostrup sygehus. Hun var meget stærk i troen og talte med Gud hver dag. Major Vilhelm Worm fik lov at besøge Dorrit kort tid før hun stille sov ind - denne skønne forårsmorgen -  for at møde sin frelser.

I dag ønsker vi at ære feltsergent Dorrit Rehers minde, og vi takker Gud for det liv, hun levede, der havde betydning for så mange. Lad os omslutte familie og venner med forbøn i savnet efter vor kammerat.

Bisættelsen vil finde sted fra Templets korps lørdag d. 28. april 2018, kl. 12.30 og ledes major John Wahl.

/JW
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik