Tak for tiden… // May 23, 2018

Efter fem år i spidsen for Frelsens Hær blev der i lørdags taget hjertelig afsked med general André og kommandør Silvia Cox i London. Mødet bød samtidig velkommen til medlemmer af højesterådet, der er indkaldt for at vælge Hærens 21. general og verdensleder.


Mens tiden er inde til at vælge en ny verdensleder for Frelsens Hær, er tiden samtidig ude for general André og kommandør Silvia Cox, der pensioneres den 3. august 2018.

Begge dele blev understreget, da medlemmer af Frelsens Hærs højesteråd den 19. maj officielt blev budt velkommen til London - mens det samme møde markerede afslutningen på en femårig æra for det afgående lederpar.

Mødet, som fandt sted i Westminster Central Hall i London, samlede et stort opbud af frelsesfolk fra forskellige hjørner af kloden, samt medlemmer af parrets familie. Især sidstnævnte har mærket, hvordan nære relationer udfordres, når forældre og bedsteforældre har hele verden som arbejdsplads.

Et aspekt, der blev beskrevet med humor og en kvik kommentar fra et af parrets tre døtre, Sarah Makanjera, der bebudede, at 'deres næste ordre ville blive bedsteforældre på fuld tid.'

 

Et globalt og fremsynet lederskab

Det globale udsyn forbundet med lokal synlighed og samfundssind har da også været et væsentligt fokusområde, som har præget parrets lederskab og har sat spor i alle dele af Frelsens Hærs verden. En verden, der under deres ledelse i øvrigt er vokset til 129 lande.

Med den første afrikanskfødte general blev Hærens enhed i mangfoldighed naturligvis særligt betonet ved mødet, hvor blandt andet et kor af salvationister fra Zimbabwe bidrog med sang og dans.

 

Selvom mødet indvarslede en afslutning, afholdt dette ikke generalen fra pege fremad. Til alle salvationister, med et budskab om at 'enhver kan forandre verden ved en helhjertet overgivelse til Gud', og til højesterådet om oprigtigt at søge Guds ledelse i valget af en ny verdensleder.

Med musikalske indslag, hilsner og hjertevarme blev der ligeledes sagt tak for tiden til det afholdte lederpar - en tid, der snart helliges nye og nære prioriteter.

 

Mødet blev livestreamet og kan ses eller genses ved at klikke her.
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik