Esbjerg korps fejrede 125-års jubilæum med optagelse af et nyt civilt medlem // May 30, 2018

Den 6. december 1892 rykkede Frelsens Hær ind i Esbjerg, og 125 og et halvt år senere, i weekenden 12.-13. maj 2018, kunne Esbjerg korps fejre Guds trofasthed gennem 125 år.


Frelsens Hær blev i den unge Esbjerg by ikke modtaget velvilligt i begyndelsen. Men 125 år senere er byen glad for, at Frelsens Hær blev, og dette udtrykte 1. viceborgmester Susanne Dyreborg også i sin tale til jubilæumsmiddagen den 12. maj.

 

Med soldater, tidligere korpsledere, gæster fra nær og fjern og et par lånte musikanter, begyndte Esbjerg korps fejringen af 125-års jubilæet i gågaden med sang og musik. Slikkepinde blev delt ud, og sammen med dem et lille kort, hvor der stod:

125 år i Esbjerg er ingen smal sag
og med rødderne solidt plantet
tager vi gerne 125 år mere
- vil du være med?

 

Esbjerg havn og by fejrer 150 år i 2018, og det var derfor nærlæggende at gøre byens borgere opmærksomme på, at Frelsens Hær har været i Esbjerg næsten fra begyndelsen.

Efterfølgende var der åben reception i korpsets lokaler med en let frokost. Programchef, major Steven Thomas, ledte eftermiddagen igennem, som blandt andet bød på taler, sang og musik. Om aftenen mødtes korpsets kammerater, tidligere og nuværende korpsledere, repræsentanter fra Frelsens Hærs ledelse, samt 1. Viceborgmester Susanne Dyreborg til en hyggelig aften, præget af taknemlighed til Gud for hans trofasthed og håb for fremtiden.

 

Som afslutning på jubilæumsweekenden fejrede korpset gudstjeneste søndag formiddag med efterfølgende fødselsdagskage. Under gudstjenesten blev Niels Vogensen optaget som civilt medlem.

Niels er gennem de sidste par år kommet trofast til gudstjenester og til mandeaftener, og det var derfor helt naturligt for både Niels og korpset at byde ham velkommen som civilt medlem.


Major Steven Thomas holdt en andagt over 1. Samuels Bog 7,1-14, som handler om Israelitternes sejr over filistrene, og hvordan Samuel rejste et monument, en Ebenezer, som tegn på, at så langt har Gud hjulpet os, og sammen med gudstjenestens yngste deltager blev en Ebenezer for Esbjerg Korps bygget. Programchefen understregede, at det er godt at mindes fortiden og takke Gud for hans trofasthed, men at det er vigtigt også at være i nuet og rette blikket mod fremtiden.

 

Esbjerg korps ser tilbage på de 125 år med taknemlighed til Gud for hans trofasthed, både i de svære og de gode tider, men ser også fremad med håb for fremtiden og hvad Gud vil gøre de næste 125 år igennem Frelsens Hær i Esbjerg.

Tekst: Løjtnant Louise Hull
Fotos: Jørn Adolphsen
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik