Borgmesterbesøg på Pakhuset // Jun 13, 2018

Borgmester Mia Nyegaard hoppede på cyklen og kørte en tur til Sundholm og Christianshavn sammen med Sundhedsteamet. Sundhedsteamet cykler rundt i hele byen og udfører sundhedsfaglige arbejder med udsatte mennesker, hvor der er brug for det. Turen gik blandt andet til Pakhuset.


Turen startede torsdag morgen på Københavns Rådhus, hvorefter kursen blev sat mod Sundholm, hvor Sundhedsteamet holder til. Teamet består af den daglige leder, overlæge Henrik Thiesen, læge Charlotte Obel og de fire sygeplejersker Anette Kølstrup Hansen, Bodil Stavad, Karin Merete Olofsson og Lene Marie Tanderup.
I træværkstedet i Aktivitetscentret mødte borgmester Mia Nyegaard en tidligere hjemløs kvinde, der efter at have boet på gaden og på herberg i næsten 10 år, nu er clean og har sin egen lejlighed. Hun fortalte, at hun bruger Sundhedsteamet til at holde styr på sin medicin og til at få hjælp, når hun en gang imellem får tilbagefald eller får det dårligt.
”Når jeg møder sådan en sej kvinde, der trods et hårdt liv, er fuld af håb, så er det tydeligt for mig, at Sundhedsteamets arbejder giver mening. Lederen af Sundhedsteamet, Henrik Thiesen fortalte, at teamet holder fast og aldrig udskriver nogen. Det er jeg lidt vild med. For alle har brug for at have en fortrolig kontakt til sundhedsvæsenet – også selv man har levet på gaden i mange år”, siger Mia Nyegaard.
Næste stop på cykelturen værestedet Pakhuset på Christianshavn, som drives af Frelsens Hær. Hver torsdag kommer en sygeplejerske fra Sundhedsteamet på besøg og skaber kontakt til de udsatte mennesker, der kommer på værestedet.
”Jeg er glad for, at vi kunne vise borgmesteren det flow, der er mellem os og andre sundheds- og hjemløsetilbud i København. Når vi fx kommer på besøg på Pakhuset, så møder vi medarbejdere fra Hjemløseenheden eller psykiatrienheden. Det er en del af vores hverdag at samarbejdet flyder på tværs af byen”, siger Henrik Thiesen.
Sidste stop på turen hos en ældre herre i en skurvogn på Christiania, der får hjælp og støtte fra en af Sundhedsteamets sygeplejersker. Han fortalte, at uden Sundhedsteamet, så kom han ikke til sine mange aftaler med hospitalet eller kunne holde styr på dosering af hans daglige medicin.
”Det var en rigtig god tur rundt med Sundhedsteamet og jeg fik talt med flere af de borgere, som teamet betyder meget for. Når man mangler tag over hovedet og måske kæmper med misbrug eller indre dæmoner, så er det klart, at besøg hos lægen ikke står øverst på listen over ting, der skal klares. Derfor er det vigtigt med et Sundhedsteam, der er opsøgende på gaden og som kan være indgangen til den rette medicin eller en længere udredning. Eller som en fortrolig i et hektisk og stresset liv på gaden”, afslutter Mia Nyegaard.

 
 


Kommende arrangementer

d. 08. Jul til 03. Aug 2019

Sommerlejre


d. 31. Aug

Gården i Hvidovre 100 års jubilæum


d. 06. til 08. Sep 2019

LUT


d. 07. Sep

NUR


d. 09. til 10. Sep 2019

Kursus for nye korpsledere 

 

Frelsens Hær | Informationsafdelingen | Frederiksberg Allé 9 | 1621 København V | Tlf: 3331 4192 | post@den.salvationarmy.org | Privatlivspolitik